ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA HAIA VAL MÉS D'UNA MISSA


Recordareu la noticia que vaig publicar el 29 de Novbre passat, Una petita església protestant de la Haia, a Holanda, oferia des de feia un mes serveis religiosos de forma ininterrompuda, les 24 hores del dia, per evitar la deportació d'una família de refugiats armenis.
Segons la llei holandesa, la policia no té permès accedir a llocs de culte durant els serveis religiosos. Per això, més de 300 pastors de tot el país s'han ofert voluntaris per fer torns durant l'últim mes per celebrar serveis religiosos a l'Església Bethel i així evitar que els funcionaris arrestin a la família Tamrazyan, que viu als Països Baixos des de fa nou anys, segons informa Actualitat Evangèlica i mitjans holandesos.

Doncs bé l'església protestant Bethel de la Haia ha posat punt final a 96 dies de missa ininterrompuda. La celebració religiosa va començar el 26 d'octubre passat per evitar la deportació de Sasun i Anousche Tamrazyan i els seus tres fills. La família, d'origen armeni, va arribar als Països Baixos el 2009, on va demanar asil. El setembre del 2018 van saber que l'Estat tenia la intenció de deportar-los i, després de demanar ajuda a través de les xarxes socials, l'església protestant de la Haia va decidir acollir-los.
Axel Wicke es va comprometre a resar "les 24 hores del dia" mentre el cas de la família no estigués resolt, basant-se en la llei que impedeix a la policia irrompre en una església durant els oficis religiosos. Això ha portat a diversos capellans voluntaris a fer una "carrera de relleus religiosa" per mantenir el repte en marxa.
Wicke va posar fi al servei publicant una fotografia a les xarxes en què explicava que l'església tornava a la seva activitat habitual: Theo Hettema, president del Consell de l'Església Protestant de la Haia, també s'ha mostrat satisfet amb la iniciativa i ha explicat que "s'ha aconseguit el resultat desitjat": "El propòsit de convertir l'església en un refugi era brindar seguretat a la família, que havia esgotat tots els recursos legals, i arribar a una solució per a les famílies en situacions similars."
El govern holandès ha presentat un acord de coalició al Parlament que permetrà als Serveis d'Immigració reconsiderar les ordres d'expulsió que pensen sobre uns 700 nens sol·licitants d'asil, arrelats a Holanda amb les seves famílies des de fa més de cinc anys.

No es freqüent que una noticia tingui continuitat per part de la premsa en resoldre's en aquest cas favorablement i al cap de 96 dies, pero els de la corporació catalana de mitjans audiovisuals han estat emetents i han publicat la noticia.


Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Aquí, la iglesia ha trabajado de iglesia, que ya va siendo hora.
    Se ha despolitizado y no ha creído en las palabras del gobierno holand´rs a favor o en contra de la inmigración y ha hecho lo que tenía que hacer, que es ayudar trasversalmente, sin importar que fueran negros, blancos o chinos, sólo ayudar de la manera más efectiva.
    Un diez.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no era esglesia católica, era protestant pel que diuen.

      Elimina
  2. No soy cinéfilo, pero recomiendo una peli que va como anillo al dedo, se titula "El Havre", con "v".
    Creo que You Tube está. Es muy , muy buena, no es violenta, trata de este tema...

    ResponElimina