No serà que no he criticat vegades la cosa aquesta del canvi d'hora, que porto temps sentint que aquest any encara no però el següent sí que, segur, s'acaba amb aquest canvi horari. Com sempre que toca aquesta adaptació, la matinada de diumenge que, a les 2 passaran a ser les 3, amb el que tindrem una hora menys, és a dir que primer s'avança el rellotge i després es retarda. Perquè el canvi aquest es fa a les dues de la matinada francament no ho sé, ni té - entenc- massa sentit, es podria canviar a les dotze, a les sis o simplement quan un s'aixequés al matí, depenent de l'hora en que ho fes, o en el cas de casa que canviem l'hora el dissabte a la nit abans d'anar a dormir. I, encara bo que el canvi d'hora es produeix sempre en diumenge, perquè si es fes entre setmana seria més complicat i l'excusa ideal per arribar tard a la feina.
Segons expliquen el calendari plantejat per la Comissió Europea disposa que l'últim canvi d'hora obligatori serà el 2021, o sigui un anys després de la prohibició de plàstics en bosses, palletes etc. Aquesta insistència, any rere any, a recordar-nos que aquest any encara haurem d'avançar o retardar les busques dels rellotges, però el següent ja no, és una estratagema per mantenir-nos distrets. Com els estudis idiotes que publico sovint que apareixen i reapareixen cada pocs temps, com que mirar els pits d'una dona allarga la vida, o la discussió eterna de les tasses de cafè que s'han de prendre cada dia, i bestieses per l'estil, estudis que, poc temps després, altres estudis els desmenteixen amb arguments totalment contraris. Sobre el cafè o el vi n'hi ha uns quants.
La gent es queixa de l'horari d'estiu a l'estiu i del d'hivern a l'hivern, perquè la gent es queixa sempre per sistema, igual que es queixa de la calor a l'estiu i del fred a l'hivern. El que si en principi quedarà clar és que s'acabarà la discussió cada sis mesos sobre el tema del canvi d'hora, del qual no cal oblidar que indirectament la culpa de la seva aplicació és de Coldplay, però ja buscarem altres collonades sobre les quals polemitzar, els mitjans de comunicació ja es cuidaran d'això.