{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

FLOPS I PETAFLOPS


Diuen els que se suposa que hi entenen, que amb l'arribada del 5G, haurem entrat de ple en l'internet de les coses: ja no haurem de patir per si la nevera és buida, la planxa endollada i la porta del carrer oberta, o per si el rostit del forn ha arribat al seu punt exacte de cocció. També programarà la Tele, el rentaplats, la rentadora i altres coses que no se m’ocorren o que ara no hi caic.
Expliquen els que se suposa que hi entenen que de moment encara no, e sclar, però que d’aquí poc temps aquesta tecnologia farà possible el control de milers de coses, incloent-hi maquinàries, edificis, cases i vehicles. També que un metge podrà operar-nos des d’un ­altre lloc mitjançant robots. Francament, no pensava que la solució a les llistes d’espera vindria per aquí. L’ensenyament, l’economia, la feina, el coneixement, tot canviarà amb el 5G que estem a punt d'estrenar.
A Timanfaya, a Lanzarote un bus electric sense conductor passejarà als turistes pel mig dels volcans del Parc Natural, mentre, els algoritmes serviran per anticipar-se als crims com a Minority report de Tom Cruise, o calcular per on poden petar les canonades d'aigua de Barcelona ciutat gràcies al Mare Nostrum 5, el que fa uns quants calculs per segón, i gràcies al qual hem descobert la bonica paraula de Petaflops, de fet, flops i petaflops, sembla més aviat una renec del Capità Haddock, que el més últim en mesures tecnologíques.
Però, sempre hi ha un però; tot i el 5G, seguirem tot el sant dia pendents d'on carregar la bateria de la senyoreta Pepis del mòbil, o sense poder parlar pel mateix mòbil des de l'AVE sense que es talli la conversa; i tot això si no peta el núvol del perquè de tot plegat i hem de tornar a demanar conferència per trucar als familiars, amics o saludats, com ho feiem antes, o abantes.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. La vorágine del 5G.
    1) Los modelos que han sacado hasta ahora y de última generación pero que lleven 4G...no sirven para nada
    2) La necesidad imperiosa de tener el 5G se nos hará insoportable
    3) Si no se hace insoportable, la propaganda hará que se nos haga
    4) Todo aquel que no posea un 5G está condenado al ostracismo
    5) Nos hará falta uno para pedir la hora al Tanatorio y saber que nicho nos tocará.
    6) Cuando por fin tengamos nuestro añorado 5G para no saber que hacer con él, los chinos lanzarán al mercado el 6G, y nos volverán a joder.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo no em penso cambiar el mòbil, el que tinc encara fa masses coses, m'en sobren la majoria.

      Elimina