Dels 365 dies de l'any, cada un d'ells és el dia Mundial o Internacional d'alguna cosa, i en alguns dies més d'un. Hi ha dies Mundials molt rars com el dia de portar el gos a l'oficina, el dia mundial de la croqueta, el dia de la lletra Z, el dia sense pantalons al metro o el dia del Blood Mary... aqui els podreu trobar tots.

Des de l'any 2008 es celebra cada 19 d'agost el Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, amb el propòsit de cridar l'atenció dels governs del món perquè prestin ajuda i socors a tots aquells treballadors humanitaris i personal mèdic, que arrisquen les seves vides a diari prestant servei en zones de conflicte armat o en aquells llocs on s'ha propiciat un desastre natural.
En realitat, l'objectiu principal d'aquest dia no és només conscienciar les persones sobre els riscos i mèrits dels voluntaris que presten servei en llocs on es viu una guerra o ha ocorregut una catàstrofe natural. També es busca cridar l'atenció sobre la gran quantitat de desplaçats que han hagut d'abandonar el seu país d'origen producte de qualsevol tipus de conflicte, ja sigui polític, social o d'origen natural.
Actualment i segons les dades oficials de l'ONU, el món està sent testimoni de la xifra més alta de desplaçats dels últims 70 anys d'història. Al voltant de 71 milions de persones han hagut d'abandonar el seu país d'origen, producte de guerres, persecucions o conflictes en general; i el pitjor del cas és que la mateixa agència adverteix que aquestes xifres haurien de ser catalogades com a "conservadores", ja que no manegen el total de desplaçats al món, només d'aquells que han demanat refugi formalment dins d'un país.

Francament, potser seria més raonable deixar de celebrar aquest dia, a la vista de com s'està eternitzant el cas dels migrants de Schrödinger de l'Open Arms, almenys a Europa, la vella, decadent i vergonyant Europa.