Fa uns dies, un conegut actor va mantenir en públic que "les mans d'un mascle no estan per estar quietes, precisament", un enunciat prou enigmàtic, per cert, perquè no s'aclaria on o en qué es devien entretenir aquestes inquietes mans virils.
Efectivament, les mans del mascle, com les de la femella, estan fetes per fer coses, i uns i altres s'han passat la vida fent coses. Fabricant instruments per preservar la vida com per provocar la mort; elaborant refugis per combatre les inclemències del temps i productes alimentaris per a garantir l'existència; construint vies de comunicació per conviure amb altres o per aniquilar; les mans dels mascles, com les de les femelles, han estat sempre en moviment.
Les mans dels mascles, com diu l'actor, també podrien ocupar-se en acariciar a les criatures nascudes en coiunda amb les femelles, procurar-los aliment i cures, o bressolar-los a l'hora de dormir, també podrien servir per cuinar, cosir peces noves o sargir les deteriorades; encendre un foc, regar una flor. Se m'ocorren tantes coses en què les mans dels mascles podrien ocupar-per a procurar el bé de la humanitat.
No obstant això, molt em temo que el nostre actor no està pensant en totes les innombrables coses belles i útils que els mascles poden fer amb les seves mans. Més aviat sembla que insinuï -perquè dir-ho obertament no ho diu- que aquestes mans estan autoritzades a furgar impunement a les zones íntimes de les dones, encara que aquestes no ho desitgin; o que justifiqui que fins i tot puguin forçar-les a mantenir relacions sexuals, amb el risc que s'extingeixi l'espècie.
M'agradaria saber si el nostre actor també inclou en aquestes mans inquietes les dels capellans pederastes que sorgeixen en el si de l'església -doncs mascles són, al cap i a la fi- o a altres moltes mans virils que violenten cossos impúbers o adolescents en flor a escoles o gimnasos. En aquests casos ja no sembla que aquestes mans es moguin per evitar la desaparició del gènere humà, sinó per a procurar la satisfacció libidinosa d'aquests mascles de mans nervioses.
A mi se m'ocorren molts llocs on aquests mascles podrien ficar-se les mans inquietes, però com sóc una senyora només en diré un: en el seu puto cul.


OPINION · CUARTO Y MITAD
Las manos de los machos
JUANA GALLEGO