La repetició electoral s'ha emportat a Albert Rivera. A punt de fer 40 anys, el polític català que va assumir les regnes de Ciutadans fa 13 anys s'ha convertit, fins al moment, en la principal víctima d'el bloqueig polític a Espanya. El partit que presidia des de la seva fundació va perdre diumenge més de dos milions i mig de vots i 47 escons, fins a quedar relegat a la sisena força de Congrés, amb només 10 diputats i superat per Vox, Unides Podem i ERC. Com a conseqüència d'aquest enfonsament, Rivera ha presentat la seva dimissió el matí d'aquest dilluns a el comitè executiu de el partit, reunit a la seu a Madrid. "En coherència amb el que sóc, no crec que sorprengui que avui dimiteixi. Sigui just o injust, és el responsable. És el que em van ensenyar els meus pares i els meus professors", ha explicat en una compareixença de premsa sense preguntes en què també ha anunciat que renunciarà a la seva acta de diputat i que deixarà la política.
Com un ciutadà de Toledo, un tal Girauta tambè s'ha quedat sense feina, podria acompanyar a Malu a la guitarra i Rivera i Villegas fer de palmeros. Podria ser un éxit.

De fet és la política la que ha deixat a Rivera, encara que les causes de la seva fulgurant ascensió venen d'una causa molt simple: Victor Canicio ho va descriure així a la peste bucólica:

A

Tot va començar quan aquell tipus li va posar dues potetes al triangle.

*
I també ho va intuir David Foster Wallace. Per si no ho pilleu, aquí trobareu la resposta...