Ahir i avui tambè rodalies ha sofert retards per atropellament, uns retards frequents perquè els trens atropellen sovint a persones, que es una manera eufemística de dir-hp, pero no dir que aquestes persones s'han tirat al tren, o sia que s'han suicidat, però aquesta paraula es tabú, no es pot dir, no sia que inciti a més suïcides, com si no fos el suïcidi la primera causa de mort a Espanya.
Fa quatre anys un mes i 14 dies d'un suïcidi que em va afectar personalment. Avui escoltant a Rac1 que hi havia un retard en el tren de Vilanova per un atropellament, no he pogut oblidar pensar-hi, si es que alguna vegada he aconseguit oblidar-ho.

ELS TRENS ATROPELLEN MASSA GENT

Dilluns: quarts de nou del vespre, rebo una trucada d'algú molt proper:

'X' S'ha suïcidat, s'ha tirat al tren.

No ho hagués pensat mai d'ella que ho fes, semblava tan forta, tant valenta, tan decidida anant per la vida, i menys de la manera que ho ha fet, era infermera, tenía mil maneres de solucionar el seu problema, el seu i prou, no el dels altres i menys el dels seus fills i exmarit. Un mal moment - diuen - se li debia girar el cervell, o possiblement ho havia pensat més d'una vegada i ahir va tirar pel dret en una decisió instantània.

Com a suïcida de guàrdia nomès se m'acut dir que ho entenc, jo mateix cada vegada que paso per algun pont alt tinc la temptació de llençar-mi, ho he pogut evitar fins ara, però qui em diu que un dia no se'm pot girar tambè el cervell... és tan fàcil, nomès és un instant i ja està. El problema rau en que aquesta acció soluciona nomès els problemes de qui la pren, però rere seu deixa un mal llegat, i en aquest cas als dos fills marcats per sempre per aquest fet, i qui no diu que el problema o problemes que l'han emprès a fer això no tenien solució. La sensació és de pena i tambè de rabia, per què no calia, no ha solucionat res....

..... a les noticies diuen que va ser un accident, que la va atropellar el tren mentre travessava la via. Els trens atropellen massa gent massa sovint, i a vegades, com ahir, a una persona estimada.


sbd - 20.10.15