I SI EL TEMPS NO EXISTIS?


Carlo Rovelli, va concebre la física quàntica de bucles; ha publicat '¿I si el temps no existís?'. ¿Edat? La vida eterna seria una maledicció: alegrem-nos. Vaig néixer en un espai temps, com tots: veurem pares que van en una nau espacial i quan tornin veuran els seus fills molt més vells que ells. I serà tan natural com avui veure des d'aquesta nau que la Terra gira: una cosa que era impossible d'entendre antany.

-Doctor Rovelli: ¿creu saber i envelleix o vol vostè saber i rejoveneix? 
-Per començar, amb els anys tinc menys ganes de trencar-ho tot. Però jo crec que és a l'inrevés: són els joves els que creuen que ja ho saben tot. Perquè els grans hem anat descobrint que no sabíem res. 
Quan era jove, estava molt més segur de les meves opinions. Però no perdo la curiositat. Tinc el problema oposat: he de esforçar-me per contenir-me; perquè si no, llegiria tot, aniria a tot arreu i parlaria amb tothom i no acabaria res. Per això, sovint, em sorprenc a mi mateix llegint un llibre que no té res a veure amb el meu i em renyo: "Carlo, para ja, no pots aprendre-ho tot. Deixa estar el llibret"...

"És impossible que el cervell humà s'hagi creat


... a la contra de la Vanguardia l'han entrevistat...



Pot ser un bon moment per recordar a Hans Hörbiger...

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. És impossible que el cervell humà s'hagi creat
    per atzar

    Bien, pero si lo afirmas con rotundidad te dirán que eres creyente, y parece un galimatias que grandes científicos, de los que se ha de esperar digan algo en favor de la evolución y demás, lo afirmen con el placet.
    Como bien pone ahí arriba: son els joves els que creuen que ja ho saben tot. Perquè els grans hem anat descobrint que no sabíem res.

    Ahh... Horbiger, pocos saben quien fue y de sus teorías. Tengo un librote de él que es sublime.
    salut

    ResponElimina
  2. No té res a veure ser creient amb la frase de Guillermina López-Bendito, el cervell no té per que ser obra de Déu, si ho pot ser d'un creador que és un altre concepte.

    ResponElimina
  3. Estoy de lo que se empeñan en conectar la evolución humana con la religión hasta los "susodichos".

    El cerebro del "sapiens" no es otra cosa que cien mil años de evolución para sobrevivir a su entorno como individuo y como especie.

    ¿ Que es la supervivencia ?, pues una selección natural y espontanea. Solo sobrevivían para transmitir sus genes los mas inteligentes, y además los mas fuertes. Puro darwinismo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho tinc tant clar, no crec que sigui obra de Déu, del Déu dels cristians atès no existeix, però tota aquesta posada en escena de la naturalesa amb la seva senzilla complexitat, nosaltres inclosos, no veig que sigui obra de la casualitat ni de la evolució. Hi ha d'haver algú al darrere, potser el rellotger de Voltaire.

      Elimina
  4. Pues yo me voy a dormir un rato porque he pasado la noche en el Juzgado de Guardia. Mañana es una hipótesis, así que me desvinculo del mundo.

    ResponElimina
  5. Descansa en paz en la paz del Juzgado de paz, o de Guardia. Mañana no existe, recuerda que vivimos en un presente contínuo. Mañana es hoy, o ayer, o ahora y a veces nunca.

    ResponElimina