SENSACIÓ DE DESÀNIM



Parlava avui a 'Tot es mou' el periodista Josep Corbella de la importància de la humilitat a l'hora de gestionar la lluita contra el coronavirus. No és una casualitat. Igual que l'empatia, la humilitat s'entén com l'admissió d'una imperfecció humana que, en teoria, hauria de connectar millor amb els ciutadans que la vanitat. Dic imperfecció perquè, a la pràctica, s'entén que la humilitat no només consisteix a treure importància a les virtuts que puguem tenir sinó, sobretot, en admetre els propis defectes i errors. Per fer-ho gràfic:  Trump, Bolsonaro i Johnson mai seran un exemple de dirigents humils mentre que Angela Merkel i António Costa probablement si.
El panorama que dibuixava Corbella és molt negre, amb un Govern que ara que té competències posa en relleu la seva incompetència, enmig de les lluites pre electorals entre ERC i jxCat, no ajuda en res i la sensació de desànim davant l'evidència del descontrol de la gestió es palpava en l'ambient.
La ciutadania està desconcertada i en el cas de Lleida emprenyada davant el desgavell actual amb ordres i contraordres i decisions contradictòries i controvertides a última hora. No dic que no hi posin interés, però a l'hora de gestionar la pandemia i després de reclamar les competències han demostrat la seva ineficiència, la mateixa que deien que demostrava el Gobierno de España.

"El problema de la humilitat és que no pots presumir d'ella". Estem acostumats a sentir a personalitats que, amb una falsa modèstia es proclamen humils. fastigosament humils, i d'això en sap un munt el Govern de l'activista Quim Torra. El delegat de Puigdemont a càrrec de la Gestoria de la generalitat de Catalunya ha quedat ben retratat, tant reclamar les competències al Gobierno de España, i ara que les té ha quedat atrapat en la seva incongruent incompetència. Sol passar als bocamolls fatxendes, i Torra en aquest camp és mou com peix a l'aigua, un peix Joturus pichardi.

10 Comentaris

Més recent Anterior