Cristina Clemente, una de les guionistes de la sèrie 'Com si fos ahir' que emet TV3, explica que en els episodis que ara s'estan rodant han mirat de reduir els petons (no pas perquè la trama ho demani, sinó per exigències sanitàries) i també han limitat el número de personatges de cada seqüència.

El més curiós de tot plegat és que els guionistes han decidit que en la vida quotidiana dels personatges no hi haurà pandèmia. Ho entenc. Ja no hi hauria trama argumental. Parapetats rere la mascareta, es passarien tota l’estona parlant de rebrots i de PCRs, de cribratges i de confinaments. No hi hauria espai per a les múltiples facècies amoroses i laborals d'aquests homes i dones, contemporanis nostres en la ficció, que no ho seran tant, de contemporanis, perquè viuran sense la llosa de la covid-19.   

Aquesta situació no deixa de ser una mostra de la manca d'imaginació dels guionistes per recrear la realitat i també una mostra de com han canviat les nostres relacions interpersonals, on tambè ens ha mancat imaginació per mantenir-les dins una certa normal anormalitat, si de fet, ni tan sols tenim clar com ens hem de saludar pel carrer o en les trobades.

S'ha de dir que la serie és dolenta, inversemblant, no es por agafar per enlloc, pero entenc que dona feina a molts actors i en aquest sentit se li ha de donar tot el recolzament possible. Fa ja temps la vaig deixar de veure (l'emeten a TV3 abans d'una altra serie 'Tot es mou'), d'actors, ara ja no n'hi ha tants com deia la guionista, pero antes n'hi havia un munt.

Potser sóc jo qui té un problema amb le series, a penes en trobo alguna que em faci el pes, vaig començar a veure Schitt's Creek. molt premiada en l'ùltima edifició dels EMI, i és molt fluixeta, i una que trobo que em va agradar com la magnética Leftowers resulta que agrada molt poc a la gent.

Que 'Com si fos ahir' no s'adapti a la nova realitat, a la realitat real actual, entenc és un error, car que de fer-ho donaria molt més joc, sempre hi quan (ai las) els guionistes fossin capaços de desenvolupar una trama intel·ligent i no la serie de típics tòpics de totes les series que es fan i es desfan. Com si fos ahir, no és avui. Quan de mal ha fet a les series de TV3 el desaparegut Pepitu Benet i Jornet, quasi tant com Ferran Adrià als cuiners que l'imiten.