💭Quan Trump va guanyar les eleccions del 2016 van proliferar anàlisis que asseguraven que, sense Facebook, aquesta victòria no hauria sigut possible. El seu compte de Twitter aquests quatre anys següents ha sigut com el dels fatxes tronats i els mamelucs de l’esquerra radical, però la diferència és que ell era el president de la potència nuclear més gran del món.
Trump va utilitzar aquestes xarxes, que ara el tracten d’empestat, per fer-se gran i crear hordes al seu servei i aquestes empreses, amb codis ètics que semblen extrets del pamflet Buzzfeed, l’hi van permetre. Després van descobrir amb horror el monstre que havien creat.
Aquests continguts els fem gràcies a tu. Si vols rebre els millors continguts d’El Periódico al teu correu subscriu-te a les nostres newsletters exclusives per a usuaris registrats.
Aquest monstre no era Trump, sinó el món de Trump, que és el món de les xarxes socials. Un lloc on la justícia no existeix amb una multitud furibunda i eixelebrada que se la pren per la mà, avui el Capitoli i ahir amb els actes de fe de cada dia. Un lloc on la diferència entre la veritat i la mentida no són els fets, sinó les opinions intoxicades per la propaganda i la ideologia.
La suspensió digital de Trump reobre el debat sobre censura i llibertat d’expressió
No hi ha cap diferència entre un Twitter amb Trump i un altre sense ell, perquè Twitter és Trump. A l’expresident se l’acusa per haver portat a l’extrem el que altres populistes mantenen a mig gas. Si buidem de contingut les paraules (i ho fem), si adaptem la veritat als nostres sentiments (i ho fem), si idolatrem identitats divisòries i exagerem la nostra crispació (i ho fem), l’única incògnita és com s’anomenarà el pròxim que inciti les seves hordes contra una institució tan passada de moda com la democràcia.
Parlem clar: Trump és un símptoma de la malaltia provocada per la tecnoutopia de Silicon Valley. Horroritzats per les conseqüències dels seus actes lucratius que han fet del món un lloc intrínsecament inestable i desagradable, els xeics de Califòrnia han decidit endurir els estàndards morals de cara als papanates d’esquerres. Ara només podrà insultar, assetjar i mentir a la gent que pensa com ells.
Com a conseqüència, molts conservadors se senten expulsats d’unes xarxes on el políticament correcte censura molt més que les incitacions al cop d’Estat. Fugen a Parler però els caps de l’hidra no permeten que es profani el seu territori. Molestos per la sagnia d’usuaris però no pel feixisme, els xeics torpedinen Parler i el reducte es fa miques en poques d’hores sense que ningú mogui un dit. De manera que ara vostè no pot dir certes coses a Facebook o Twitter que abans sí que estaven permeses i li reportaven seguidors (i fins i tot la presidència dels Estats Units), però tampoc pot dir-les en cap altra xarxa, perquè la totpoderosa Amazon, la totpoderosa Apple, la totpoderosa Google i el totpoderós Facebook es conjuren per tancar-la.
No només posen candaus a la llibertat d’expressió del seu territori, sinó a tota la xarxa. En tenen prou amb dir que alguna cosa és el Quart Reich per exercir el dret de cuixa amb milions d’usuaris. I encara hi haurà beneits que els donaran les gràcies. - Juan Soto Ivars - elperiodico.cat/ca/
Este señor,Trump,ha empleado por primera vez un medio universal,como son las redes sociales,como un BOE,un DOG,vulgarizado y asequible a todo el mundo.Asi,dejaba caer,subvenciones posibles directas e indirectas,consejos de rebajar los tipos de interés, aranceles y castigos a los chinos,a los europeos...Unos se llevaban a cabo,otros no,pero todos ellos para exaltar los ánimos de los americanos.Ha utilizado a su conveniencia las redes.Muchas personas seguíamos lo que decía,porque tenían consecuencias de todo tipo,es el jefe de estado de la primera potencia económica.Otros presidentes habían utilizado periódicos,radios afines,este las redes sociales.Ha sido original,en este asunto.
ResponEliminaAqui la cuestión reside en si esto que ha hecho Trump es lícito o no, sin entrar en insultos fakes o descalificaciones de contrarios. Se trata de creer o no en la libertad de expresión y hasta que punto se puede transgredir en exceso o no. En definitiva si creemos en la Libertad de expresión o no.
Eliminaeste escrito es interesantísimo, y visto desde la perspectiva que nos expone, creo que tiene mucha verisimilitud. Es el IV Reich
ResponEliminaSalut
¡Heil Donald!
ResponElimina"""No hi ha cap diferència entre un Twitter amb Trump i un altre sense ell, perquè Twitter és Trump."""
ResponEliminaSi te refieres a esto, no estoy de acuerdo. Twiter no es Trump, ha utilizado este medio como cualquiera puede utilizarlo. Me apunté sobre el 2008,no intervengo, pero leo a quien me interesa, por supuesto al presidente Trump, que lo ha empleado a fondo y muy bien utilizado, para su política económica y si quieres saber de economía mundial, tenía que leerlos. En cuanto deje la presidencia, perderá mi interés.El nuevo tendrá una nueva política, será interesante qué medio utiliza para expresarla, si Twitter u otro. Para saber que se cocía en la economía mundial,había que leer las pioladas de Trump.
El nuevo, lo mismo se va a Istagram, a presumir tipo...
A Biden lo veo muy analógico, como no tenga algun tipo que le lleve la cuenta, poco ruido hará. TWITTER sin Trump será más aburrido.
ResponElimina