LA CATALUNYA IMMÒBIL


💭Em pregunto si amb els resultats de les eleccions del 14-F, hi ha una possibilitat de donar un gir pragmàtic a la política catalana, o continuarem en el dia de la marmota del procés i de la Catalunya immòbil. Es tracta de comprovar fins a quin punt Illa té influència real i fins on arriba el coratge de Aragonès. Potser un pacte transversal encara sigui impossible. No cal compartir govern. Potser hi haurà partits que actuïn de frontissa. Potser les temptatives d'aproximació aniran poc a poc. Per si avui comença tot, i la política sempre es conjuga en present, és un error desaprofitar el moment. Esquerra està en condicions d'ostentar la presidència per refermar la seva hegemonia mentre que el PSC ha de reclamar els indults i llavors proposar una alternativa de governança multilateral per desconcentrar el poder que l'alta administració s'enroca a Madrid. Es tracta d'innovar perquè la política catalana recuperi el pols i, amb això, l'economia i la societat. Portem perdut massa temps i cal accelerar la formació de Govern, encara hi són a temps, però aquest apressa, i una mica de sentit d'estat, de 'grandeur' seria d'agrair, ja n'hi ha prou de política de campanar.

Malauradament, em temo que anirem a parar una nova vella legislatura. Ho resumeix Josep Martí a elperiódico: "Però si donem per bo que el període de negociació dona sempre senyals per anticipar el com i el què d’una nova legislatura és raonable apostar que aquesta serà molt similar a l’anterior: múltiples personalitats exercint cada una un bloqueig sobre l’altra perquè al final ningú, tampoc Catalunya, es mogui de lloc". La persona escollida com a President o Presidenta del Parlament el dia 12 donarà pistes de per on anem, si a babord o a estribord.


Comparteix:  

Comentaris

 1. Si todo se basa en un indulto,tengo mis dudas.El indulto no lo contempla la Constitución y tiene que ser firmado por el Jefe del Estado,el rey,que utilizarlo sería un gran riesgo para Sánchez. Tendrían que buscar otra solución,más práctica.De hecho están más tiempo en la calle,que en su hotel entre barras,no se pueden quejar,son la envidia de otros internos que deben demostrar mejores notas(buena conducta,fregar pasillos,limpiar,cursos....),para obtener permisos.
  Si hace buen tiempo,se impone salir a andar,la bici prohibida por la operación de cataratas.Saludos

  ResponSuprimeix
 2. El indulto seria el gesto más que nada, no la finalidad. Está lloviendo, o sea que hoy nada de bici ni de pasear.

  Salut.

  ResponSuprimeix
 3. Esto es una mesa de poker.
  Sanchez, Junqueras, Aragonés, la Cup
  De espectadores Illa, Puigdemont y Comuns.
  Reparte cartas Junqueras.
  Que se apuestan el futuro de la gente y la estabilidad de Cataluña...pero como son tan egoístas que se creen vivirán toda la vida, les importa una mierda el futuro de la gente, antes su partido, sus ideas y su papeo.
  Son jugadores de cartas, no estadistas.
  Nos vemos en las próximas elecciones.

  ResponSuprimeix
 4. Més que una taula de POKER, es una tauleta d'aquelles dels trileros que hi havia a les rambles.
  Dit això, cal esperar el dia 12, segons a qui escullin per presidir el parlament veurem per on van els trets.

  ResponSuprimeix
 5. Yo antes era partidario del indulto con condiciones, ahora mismo ya no lo tengo tan claro, la verdad.
  El resultado de todo esto, para mi, sera más de lo mismo. Todos los gallos con la cresta empinada (y gallas)...

  Un saludo

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. No se si se pueden poner condiciones a un indulto, pero lo cierto es que re3bajaria la tensión, además, aunque no lo digan tienen claro que de momento el procés está en stand by, congelado vamos. Veremos el dia 12 a quien escogen para presidir el parlament, ahí está la clave.

   Saludos

   Suprimeix
 6. L'única cosa que no ha canviat és la repressió ... judicial, fiscal, mediàtica, policial, política ... i el que moltes vegades passa és que es retroalimenta

  ResponSuprimeix
 7. En el fons uns i altres necessiten aquesta repressió, com bé dius es retroalimenta.

  ResponSuprimeix

Publica un comentari