💭L'escriptor bangladeshià de 53 anys Mushtaq Ahmed va morir divendres a la presó per causes que es desconeixen. Ahmed va ser detingut el 2020 sota acusacions de difondre rumors i / o notícies falses sobre la covid-19 en les xarxes socials. El 6 de maig de 2020 el RAB, Batalló d'Acció Ràpida de Bangla Desh, va arrestar l'escriptor al costat de l'viñetista Ahmed Kabir Kishore, a Didarul Islam Bhuiyan, activista d'una plataforma anomenada "Rashtrachinta" i a l'empresari Minhaz Mannan Emon, sota la controvertida i retorçada Llei de Seguretat Digital (DSA). Molts asseguren que aquesta llei sent usada com a excusa per dinamitar la llibertat d'expressió. En el cas de Kishore va ser detingut per les seves vinyetes de la sèrie "Life in the Time of Corona" satiritzant la resposta de país a l'COVID-19 que fossin publicades a Facebook al març i abril de 2020.

Se'ls acusa de publicar missatges contra el govern al Facebook i, segons algunes interpretacions, de difondre rumors sobre la pandèmia de l'coronavirus. Segons EFE, un oficial de de la presó central d'alta seguretat de Kashimpur, Gias Uddin, va afirmar que l'escriptor va morir cap a les 20.20 (14.20 GTM) hores, després que el traslladessin a un hospital situat a la ciutat de Gazipur, al centre de país. Ahmed "va perdre el coneixement" a primera hora del matí a la presó ia l'hospital "va ser declarat mort. No sabíem que tenia cap tipus de malaltia ", va aclarir Uddin.

El CPJ (Comitè per a la Protecció dels Periodistes) considera que les autoritats de Bangla Desh han de realitzar una investigació ràpida, transparent i independent sobre la mort de l'escriptor, i han d'alliberar incondicionalment a l'viñetista polític Kabir Kishore a més d'investigar les denúncies que va ser sotmès a abusos a la presó. Kishore li va fer arribar una nota al seu germà en la qual assegura haver estat sotmès a greus abusos físics a la presó. També diu patir una greu lesió en una cama i lesions a les orelles que li han provocat infeccions a causa de la falta d'atenció mèdica adequada.

Centenars de persones, segons EFE majoritàriament membres d'organitzacions estudiantils d'esquerra, es van manifestar divendres a Dhaka. Les protestes es van iniciar al matí al campus de la Universitat de Dhaka i van estendre a una de les principals artèries de la capital bloquejant el trànsit.

"Això és un assassinat a causa de l'comportament feixista de Govern. Exigim un judici per l'assassinat ", va afirmar Nasir Uddin Prince, líder d'el Front Socialista Estudiantil i participant en la manifestació. M'ho confirmava ahir al matí Rafi, un veí que va fugir de Bangla Desh precisament per evitar això, que l'assassinés el Govern. Escrivia molt bé Mushtaq Ahmed, em deia, i els incomodava, per això el van matar, per això i per què militava en l'oposició, i ja sabem que hi ha països on ser opositor al Govern és paga amb la vida, vegis sino a Rússia.

La mort de Mushtag Ahmed, és d'aquelles silenciades que no apareixen a cap diari, una sola mort no és res tan lluny d'aquí. M'en vaig assabentar a través del bloc de J.R.Mora, el ninotaire, que denuncia tots els casos de dibuixants o escriptors assassinats o empresonats, i mira que n'hi ha uns quants, i també d'en Rafi el del bar del costat de casa que és d'allí i que m'ho va comentar ahir al matí a primera hora. Morir en països llunyans és com morir-se aquí a l'agost.