💭M'odien i això no té cap mena d'importancia, pero m'obliguen a odiar-los, i això si que en té, deia Fuster. Últimament es parla molt d'odi i s'acusa a molta gent d'odi, fins i tot amb massa lleugeresa i no sempre amb la raó per bandera. 

Isabel M.Peralta, va ser l'oradora estrella de l'acte que va tenir lloc el 13 de febrer a Madrid en homenatge a la División Azul, els combatents espanyols que van lluitar a la banda de les tropes de Hitler al front rus durant la Segona Guerra Mundial. "L'enemic sempre serà el mateix encara que amb diferents màscares: el jueu ... El jueu és el culpable", va proclamar llavors. Vestida amb la camisa blava dels vells falangistes, Ia jove va cometre aquest dia un delicte, segons consta en l'informe que la Policia Nacional ha lliurat a la Fiscalia de Delictes d'Odi. La fiscalia havia obert una investigació i va demanar un informe a la Brigada Provincial d'Informació de la Policia a Madrid. El document recull, segons ha sabut EL PERIÓDICO, que les manifestacions de Peralta poden encaixar en el que es refereix a l'antisemitisme, previst explícitament en l'article 510 de el Codi Penal, que castiga amb penes d'un a quatre anys de presó a "els que públicament fomentin, promoguin o incitin directament o indirectament a l'odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup, una part d'ell mateix o contra una persona ... per motius racistes, antisemites o altres... ".

No entenc que es pugui condemnar a aquesta jove pel delicte d'odi, ni aquesta jove ni a Pablo Hasél, Valtonyc i altres, perqué odiar no és delicte, o no hauria de ser-ho, hi ha altres maneres com rascar la butxaca de condemnar manifestacións extemporànies com les d'aquests personatges, maneres més efectives que a més no converteixen en màrtirs de la seva causa als imputats, com és el cas de Pablo Hasél, i segurament ho serà Peralta per als seus. Dic això perquè en el fons el delicte d'odi el considerem o no segons de qui vingui l'ofensa, és a dir segons ens convingui i interessi. Per uns, Hasel o Valtònyc és llibertat d'expressió i Peralta és odi, e imagino que és exactament a l'inrevés per els altres.

L'odi és definit com un sentiment de profunda antipatia, disgust, aversió, enemistat o repulsió cap a una persona, cosa, o fenomen, així com el desig d'evitar, limitar o destruir al seu objectiu. L'odi es descriu amb freqüència com el contrari de l'amor o l'amistat; uns altres, com Elie Wiesel, consideren a la indiferència com l'oposat a l'amor. L'odi no és necessàriament irracional o inusual. És raonable odiar a gent o organitzacions que amenacen o fan sofrir, o la supervivència de les quals s'oposa a la pròpia, o sia que no tinc tan clar fins a quin punt el Govern acusa d'odi bàsicament als qui no combreguen amb ells i la seva discutible manera de pensar i actuar. 

Tot això de l'odi, del delicte d'odi ve a ran de la llei mordassa perpetrada després del 15-M, que de fet, dona patent de cors a l'Estat per actuar impunement contra tot el que discrepi del seu discurs o simplement el molesti, i és preocupant perquè retalla no ja la llibertat d'expressió sinó drets i llibertats fonamentals dels ciutadans, que resten indefensos davant aquesta maquinaria de represió orwelliana. Una maquinaria que s'ha activat i descontrolat a ran del judici del procés i els fets posteriors, Potser seria bo informar als senyors fiscals que odiar no és delicte, i a partir d'aquí potser ens començariem a entendre i deixarien de banalitzar instrumentalment el delicte d'odi i els jutges podrien impartir justicia justa.