No entenc com s'ho han fet els del Govern de Catalunya, però el cul de sac en que s'han ficat en la performance per vacunar als ciutadans de 60 a 65 anys, de la qual només en van poder gaudir els més ben informats, a més dels més ràpids i avesats en el maneig del ratolí, és de nota. No seria el cas de Sergi Pàmies. Quan s'improvisa amb el cul les coses no solen acabar bé. I clar dimecres va esclatar el sumsum corda, el desideratum, el campi qui pugi. Cent mil persones van aconseguir completar la petició de cita en línia, tot i que ningú els havia convocat. Ho van fer malament? No!. La web de lamevasalut donava pas a aquesta possibilitat, encara que Salut no havia informat oficialment que aquest tràmit en línia estava disponible. El que per Salut era un tempteig a veure com reaccionaba el personal davant la possibilitat de vacunar-se amb Astrazeneca (la vacuna que presumptament mata a la gent) va resultar un overbooking de proporcions inesperades. I clar, es va embolicar la troca, i menys mal que varen assegurar que rebien l'SMS les 250.000 persones de risc entre aquestes edats. D'aquestes, 20.000 es van quedar sense cita. La notícia va córrer com la pólvora en els xats de WhatsApp, entre veïns, amics, de fills a pares. I en 24 hores les 120.000 dosis que la Generalitat tenia a la nevera després de la setmana i mitja d'aturada de AZ per les investigacions dels trombes ja portaven nom i cognoms. I clar, es varen produïr errors com no reconèixer com a vàlids aquells amb 60 anys acabats de fer, o sí reconèixer als de 66 acabats de fer als quals, per cert, no se'ls hauria administrar AstraZeneca segons el pla de vacunació a Espanya.

Fins dimarts el ciutadà esperava pacient la trucada o l'SMS, Pero el dimecres es van imposar els nervis dels més impacients. Ahir dijous varen dir el contrari del que havien dit la vigília i au, de tornada a la situació anterior: cal esperar que us envíin l'SMS. Ahir a la tarda rebíem un altre cop propinat per la british AstraZeneca: segons la consellera Vergés, les 148 mil dosis compromeses per a la setmana que ve no arribaran fins al 5 d'abril. Quin desastre, i no poden donar els ineptes del Govern la culpa a Madrid, ni tan sols a Brussel·les, que tambè són un altre desastre de nivell cósmic, però en el desastre d'aquests tres últims dies, en la nefasta gestió del Govern a banda de cometre errors, s'ha enganyat a la gent, se'ls ha il·lusionat falsament fent-los pensar que ja es podrien vacunar. Jo crec que haurien de dimitir tots, Vergés la primera i Argimón després. Pitjor impossible!

El govern pretenia rebaixar les vacunacions per la Setmana santa a fi i efecte que els profesionals sanitaris puguessin descansar, i qui se n'ha anat de vacances son les 148 mil vacunes d'Astra zeneca. Al final quan arribin potser se'ls hauria de dir com a l'acudit d'Eugenio del gat, que se les fotin pel cul, i comprar les ruses o les xineses com han fet Serbia o Xile, perquè si seguim depenent d'Europa, tenim mala peça al teler.