Editors Choice

3/recent/post-list

{ads}

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - NOTICIES 24/7

L'OBELISC DE CELRÀ




L'obelisc de Celrà va aparèixer divendres passat a la rotonda que hi ha situada davant l'escola l'Aulet. Va coincidir, precisament, amb l'inici de la festa major. Era diferent dels que havien aparegut feia poc a Platja d'Aro (Baix Empordà) i també en altres parts del món. L'escultura, en aquest cas, era de color negre i tenia unes ratlles corbes inscrites als laterals. Ara, l'Ajuntament ha esvaït dubtes sobre la seva autoria. El va instal·lar el mateix Ajuntament per reivindicar la cultura local i captar l'atenció dels mitjans "cap als fets noticiables de comarques" L'Ajuntament fa dos anys que treballa per crear aquesta nova marca, que es complementa amb l'eslògan 'Fem camí amb la cultura'. Segons el consistori, la frase és "tota una declaració d'intencions" per fer visible "el compromís que té el municipi amb les arts i la cultura en general". I que engloba tant circ com dansa, música, festes populars i arts plàstiques. La nova marca es materialitza en una nova web, on s'hi recullen totes les activitats culturals del municipi estructurades en tres àmbits (la creació, l'exhibició i la formació). 
No sé jo si el lloc on el varen ubicar era el més idoni per cridar l'atenció, De moment mitjans tan importants com el Cagarruta News of the world, the Daily que Daily i olé, el Paparrutxa news o el Mundo turai, se n'han fet ressó, i és que la idea a banda de brillant, és original. A ningú, des de Kubrick a 2001 se li havia ocorregut plantar un obelisc en tot el planeta Terra. De totes maneres s'ha d'agraïr a l'Ajuntament de Celrà per la seva la idea de publicitar la vila, pitjor ho han fet a la localitat de Noto al Japó: 

La ciutat japonesa de Noto, situada a la prefectura d'Ishikawa, ha destinat gran part dels ajuts a la construcció d'una estàtua de dotze metres de llarg amb la forma d'un calamar gegant. El cost estimat del 'monument' ha estat de 27 milions de iens (aproximadament, 200.000 euros), cosa que ha generat moltes crítiques per part dels habitants de la localitat.

La ciutat de Noto és famosa pels seus calamars i al Japó és habitual que aquells llocs que tenen una mascota o una estàtua gegant siguin reclam per al turisme. El govern local, per la seva banda, ha explicat que, d'aquesta manera, es donarà a conèixer la seva localitat com "municipi pesquer", el que, a llarg termini, reportarà notables ingressos econòmics gràcies als nous visitants.

Les crítiques a la gestió de govern es deuen, a més, al fet que Japó està immers en la quarta onada del coronavirus, tot i que les seves xifres són molt inferiors a les de països com Espanya. En concret, la prefectura d'Ishikawa només ha comptabilitzat 76 morts des del començament de la pandèmia.

I mentrestant, a Basilea...

El servei migratori de Basilea ha decidit desfer-se dels captaires als carrers de la ciutat suïssa oferint-passatges de tren i 20 francs (uns 22 dòlars). Qualsevol que ho sol·liciti i es dirigeixi a les autoritats podrà viatjar gratis a una destinació d'Europa a canvi de comprometre per escrit a no tornar a Suïssa. En el cas que violin el compromís i els tornin a trobar en el territori de país, correran el risc de ser deportats. Fins al moment, s'han inscrit 31 persones en la iniciativa: 14 de Romania, 7 de Bèlgica, 7 de Alemanya, 2 d'Itàlia i 1 de França.

No obstant això, alguns indigents procedents de Romania, a el parer estarien optant per certes ofertes de vols. Una companyia aèria té rutes de Basilea a Bucarest per 60 francs i ja s'han fet diverses reserves per als romanesos, segons ha confirmat Roger Berberat, de l'agència Travelpoint, a el diari local Basler Zeitung. No obstant això, l'aerolínia Wizz Air, que opera els vols barats a Romania, aparentment no té cap problema amb passatgers així, doncs el seu sistema de reserva accepta dates fins 2077.

De fet el servei migratori de Basilea no ha inventat res de nou, això ja ho va fer encara que sense tanta finor Jesus Gil i Gil i Tal i Tal a Marbella quan era alcalde. És ben certa la frase aquella que diu: Cada terra fa sa guerra, i cada ajuntament fa el que li surt de la penjarella al seu moment.


Publica un comentari a l'entrada

16 Comentaris

  1. Creo recordar que aquí se hacía algo similar. Cogían a los que pedían por las calles y los metían en autobuses y los enviaban par a Barcelona y/o Madrid. Pero no puedo aseverar con seguridad la época. Recuerdo haberlo leído hace años en El País.
    salut

    ResponElimina
  2. A Marbella Gil i Gil ho tenia clar, simplement els fotia fora de la vila sense pagar-los ni cinc. Ho sé, perqué la Vanessa i l'Abel en aquella época vivien i treballaven a Marbella, i ho havien comentat, i també et diré que en la línia de l'estil populista d'Ayuso, la gent de Marbella estaba encantada amb Gil i Gil.

    ResponElimina
  3. Va de gustos,pero un calamar no me parece mal y más si te gusta de todas las maneras posibles.
    Por aquella época,la de Gil,visité Marbella(hacía noche en Malaga,visita al museo de Picasso).La ciudad muy limpia y ordenada,no observé mendigos.No quiere decir nada,Gil era tremendo en todo,sobretodo populista y publicista,no se que parte de verdad tenía de que expulsaba a los mendigos a la fuerza,algo que la Iglesia Católica no hubiese permitido y menos Cáritas.La socialista que más luchó contra Gil,aparecía mucho en la tele,terminó en la carcel por corrupción.

    ResponElimina
  4. Me acuerdo de esta socialista que dices, Gil i Gil también acabó en la cárcel. Pero ves, lo que le decia a Miquel, la gente estaba encantada con el, como pasa en Madrid con Ayuso. LOS EXTREMEÑOS SE TOCAN.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ayuso,a mi en un pricipio me parecia insipida y populista(este termino se ha ampliado mucho,actualmente),pero ese vuelco que ha dado a la política en general y que va afectar a todo el pais,me ha sorprendido,no se si es por ella o porque todo el equipo del PP se ha volcado,poniendo todos los medios.A veces pienso que la política no depende de los lideres,sino del momento.Este tiempo era el propicio, para que se fuera Pablo Iglesias pienso que hasta para su propio partido.

      Elimina
    2. Aqui no habría que confundirse, este vuelco electoral afecta sólo a la Comunidad de Madrid, no es extrapolable al resto del país, ni tan siquiera a Andalucía, que por cierto ha hecho una gran gestión de la pandemia, Mientras la Comunidad de Madrid lleva 15.000 muertos oficiales con 5.600 habitantes. Andalucía anda por los 9.000 con 8 millones de habitantes, y conste que en Andalucía los han contado a todos.

      Elimina
  5. Confieso que si pensaba que ganaría Ayuso, pero jamás con esa cantidad de votos y que no hubiere zona en Madrid donde (distritos) en que no haya ganado.
    La verdad es que me ha cogdo a contrapié. Ahhh y me sabe fatal por un Gabilondo que es una bellísima persona y hubiera sido un alcalde a lo Tierno Galván, un tipo dialogante, y estoy segurísimo hubiera escuchado a todos, que es de lo que se trata, a peperos y sociolistos y unidas unidos unides podemos podemas y podemes.
    En fin, dentro de dos años veremos, eso si estamos en este jardín.
    salut

    ResponElimina
  6. Car res i Miquel. Aquest es un fragment del discurs de José Antonio primo de Rivera al Círculo Mercantil:"Para adueñarse de la voluntad de las masas hay que poner en circulación ideas muy toscas y asequibles, porque las ideas difíciles no llegan(...), y acabarán por triunfar aquellos a quienes las majaderias les salen como cosa natural.

    ResponElimina
  7. No sabía que José Antonio hubiera escrito algo sobre las masas, desde luego supo como llegar a ellas. No hay nada como el miedo para hacer(nos) dóciles.
    Gracies

    ResponElimina
  8. aqui tens el discurs sencer: https://www.rtve.es/alacarta/videos/archivo-historico/jose-antonio-primo-rivera-discurso/2923556/

    ...de totes maneres, a José Antonio cal escoltar-lo atentament, més que estigmatitzar-lo, en aixó estaria d'acord amb Temujin.

    ResponElimina
  9. „Mientras la terrible crisis económica actual ha arruinado o está en camino de arruinar a los modestos productores, y la masa obrera sufre como nunca la pesadilla del paro, la cifra de los beneficios obtenidos por los beneficiarios del orden actual de cosas, los dueños de la Banca, es elevadísimo. Así la tarea urgente que tienen los productores es ésta: destruir el sistema liberal, acabando con las pandillas políticas y los tiburones de la Banca.“

    No semblen molt de feixista aquestes paraules de José Antonio.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Terminar con el sistema liberal...para acabar en el fascismo.Curioso.El fascismo ya lo conocimos de jóvenes.El comunismo decía cosas parecidas.El asunto era acabar con la libertad de la persona,por un sueño falso de bienestar.No,gracias.

      Elimina
  10. No era este el pensamiento ni el mensaje de José Antonio, a quien todos, yo el primero, hemos leído e interpretado muy mal. Cierto es que se ha vendido una imagen determinada e interesada de él, y de él, sabemos muy poco, muy poco de una figura de una enorme complejidad que merece ser revisada.

    https://www.abc.es/historia/abci-quien-jose-antonio-primo-rivera-201812290132_noticia.html

    ResponElimina
  11. Los que empezamos el bachillerato en el 1955,si que lo leímos, estudiamos y nos examinaron con las ideas de José Antonio, en una asignatura que se llamaba Formación del Espíritu Nacional.

    ResponElimina
  12. Yo no la estudié, como hacia dibujos para un negocio de mi profe, aprobaba sin examinarme. Un profe que era Falangista, por cierto.

    ResponElimina

{ads}

mes...
BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ÚLTIMES NOTICIES 24/7 EP