22 de juliol de 2021

NACHO DESBARRA I CASADO CALLA

 Tan preocupat està el PP per la competència electoral de Vox que acaba caient de cara en el revisionisme històric que defensa la ultradreta, ignorant les evidències i allò que sostenen els historiadors - Rosa Paz - elperiodico.com

Al líder d'el PP li va semblar un "luxe" comptar amb els exministres d'UCD, Ignacio Camuñas i Rafael Arias Salgado, aquest últim també va ser al Govern d'Aznar, en un acte organitzat pel PP sota el títol "Concòrdia, Constitució i Patriotisme ". Pablo Casado podria haver dit el de el luxe - "quina luxe de ponències!", Va exclamar literalment- abans de escoltar-los, però no, ho va dir després que concloguessin les seves dissertacions. El de menys va ser que Arias Salgado digués "fill de puta" al primer ministre holandès, Mark Rutte, que ja és greu, especialment per si alguna vegada Casado, que li va riure la gràcia a l'exministre, arriba a la Moncloa i s'ha de veure amb ell en les reunions de la Unió Europea.

El gravíssim va ser que el líder dels populars va callar -i qui calla, atorga- quan Camuñas va assegurar que la sublevació militar del 18 de juliol de 1936 contra el Gobern legítim "No va ser un cop d'Estat" i que la culpa de la Guerra Civil la va tenir la República. Ja se sap que hi ha destacades persones de la dreta i, per descomptat, Vox, que pensen que està justificat un aixecament militar si l'Executiu que ha sortit de les urnes no els agrada, no fa el que a ells els agradaria o, acceptem fins i tot , fa el que fa, però no ho fa tan bé com seria desitjable.

Plovia sobre mullat, perquè el mateix Casado va afirmar fa uns dies a la tribuna de Congrés que "la Guerra Civil va ser un enfrontament entre els qui volien una democràcia sense llei i els que volien una llei sense democràcia". Tan preocupat està per la competència electoral de Vox que acaba caient de cara en el revisionisme històric que defensa la ultradreta, ignorant les evidències i allò que sostenen els historiadors. El principal partit de l'oposició, que es declara demòcrata i d'Estat, hauria de tenir aquestes coses clares. Perquè ¿com pot donar-se aquesta concòrdia per la qual diuen advocar -i el patriotisme-, si no es respecta la veritat històrica i no estan tan sols d'acord entorn al que va passar fa 85 anys?-Potser seria arribada l'hora de més Matriotisme i menys Patriotisme ranci. Deia cofoi Casado. Quin luxez de ponencies, i el pobre noi tenia a la seva dreta i a l'esquerra a dos carcamals trabuitats, a dos idiotes explicant la historia plens d'ira i furia.

Mentre, Frances Marc-Alvaro, es pregunta: Què fa que un paio que va ser ministre de Suárez i formava part de l’ala liberal de la UCD hagi assumit amb ànsia bel·licosa les faules tòxiques de Pío Moa i altres drapaires del passat? Seria fàcil dir que hi ha gent que envelleix malament, però l’assumpte té més substància. On ha anat a parar aquell Camuñas alegre que la revista Interviú (que sempre portava una entrevista amb Carrillo i fotos de Nadiuska nua) i d’altres denominaven Nacho de Noche , quintaessència del polític transicional que sabia que els espanyols estaven tips dels fatxes i la caspa? Després d’uns idil·lis amb Vox, l’exministre torna al PP amb la bandera d’una nit que no té res a veure amb aquelles vetllades relaxades de la seva joventut suarista; ara es tracta de reeditar “la llarga nit”, negant-se a ell mateix per reprendre les coses en el punt en què les va deixar Blas Piñar, el notari que va ser –en paraules de Vázquez Montalbán– “cap visible de l’integrisme polític espanyol parafeixista”. El periple del Nacho crepuscular té alguna cosa de viatge al fons de la nit, amb permís de Céline, antisemita i col·laboracionista a més d’autor brillant. Mentrestant, Casado també viatja, però a un altre planeta...


SHARE THIS

5 comentaris:

 1. Y este es el verdadero problema. Este.
  ¿Quién coño puede creer que este señor (aquí lo dogo niquelado) pueda ser jefe, si jefe, de la oposición?
  ¿De verdad se cree alguien a no ser que sea un trepa (en todos los partidos hay media docena) que está preparado para llevar un estado tan denso como este?
  ¿Esto es el futuro?
  ¡que penoso¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totalmente de acuerdo contigo, Tot. ¡Una triste mascarada!

   Elimina
  2. Miquel, és el que hi ha, mentre la gent voti Pp i VOX. SI ELS DEIXÀVEN DE VOTAR, POSARIEN AL DAVANT DEL PARTIT ALGÚ AMB CARA I ULLS, però com aixó no passa, deixen al capdavant primer beneit qaue trobem, com el noi aquest del somriure angelical.

   Elimina
 2. Casado el chiquilicuatre tiene corbatas, chaquetas y zapatos caros. Unos andares en plan "joder, ¿cómo he llegado tan alto?", y unos títulos y masters que le trajeron los reyes, no los magos, sino los malabaristas. Eso es todo. Pero en realidad qué más da, si ni aún llegando a la presidencia tendrá jamás el poder.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es un títere que ya les va bien, un títere de momento con cabeza, hasta que Dart Vader decida lo contrario. Lo que me jode es que un carcamal como Camuñas diga estas barbaridades, le rían la gracia y encima no le pase nada. Anda que si esto lo llega a decir el Quimet pancartero, le cae la del pulpo.

   Elimina

BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ