PARLES FORMENTERÈS?, YES!El líder de PP, Pablo Casado, ha aprofitat la seva participació en la cloenda del congrés del seu partit a Balears per defensar la "llibertat lingüística de les illes Balears" i afirmar: "Que no parleu català, parleu mallorquí, parleu menorquí, parleu eivissenc , parleu formenterès i aquesta cultura no és apèndix de ningú, no sou països catalans, sou les grans illes balears admirades arreu del món ", ha asseverat, situant-se en termes similars als del polèmic expresident balear, José Ramón Bauzà.

L'asseveració de Casado xoca fins i tot contra el que disposa el seu mateix partit a Balears, atès que en la pàgina 57 de la seva ponència política fa servir el terme "català" per a referir-se a la llengua de les illes: "Ens comprometem, de manera ferma i decidida , amb la seguretat jurídica de la relació estatutària que manté el Servei de Salut de les Illes Balears amb els seus treballadors: el coneixement i ús del català és un factor de millora de la comunicació i s'ha de considerar un mèrit en els procediments de selecció". Així consta en el text debatut precisament el congrés clausurat aquest dissabte pel dirigent conservador.

I és que el noi és molt curtet i no dóna per a més, en el màster que li van regalar no anaven les instruccions sobre el tema aquest dels idiomes, tan superat aquí i tan recurrent en subproductes com ell a l'hora de ficar zitzània en un problema que no existeix. Formenterès, yes, parlem doncs en formenterès, o en Cabrerès de l'illa de Cabrera. Hauria de saber el Sr. Pablo Pablito Pablete, que el mateix espanyol o castellà és un dialecte del català, dialecte o variant, que més dóna, però prové del català, de la mateixa manera que el català ve de el llatí, tampoc sap que es va començar a parlar abans l'andalús que el Castellà. Per on sinó varen entrar els romans sinó per tota la costa mediterrània. Hi ha hagut diversos intents de canviar la història del castellà per donar-li una autenticitat de la qual n'està mancat, com el tema de la EÑE, però això són coses de provincians poc voatjats de la meseta, ínfules de conqueridors conquerits per la seva pròpia deixadesa i incompetència que els va portar a perdre tot el seu imperi. Una nació, l'espanyola que ja existia segons M.Rajoy (un altre indocumentat) fa més de tres mil anys. Si que ha passat temps desde 1812 quan va començar a prendre cos el concepte d'Espanya.

Deia Victòria Prego en una entrevista a El periódico (una altra que no ha entès res de tota la història de la transició), que un dels moments més impactants de la transició va ser l'obertura solemne de les Corts després de les primeres eleccions lliures, el 1977 . l'entrada per la porta de Santiago Carrillo, Dolores Ibárruri, Rafael Alberti, Laureano López Rodó, Manuel Fraga, Felipe González i Alfonso Guerra és l'escena més superba de tots els anys viscuts com a periodista. És en el poc en què estaria d'acord amb ella, de la resta de bajanades que diu en la susdita entrevista. Però ¿s'imaginen vostès a Pablo Casado entrant a l'hemicicle amb tota aquest gent? No, l'homenet no entraria ni com a escolanet.

Comparteix:  

Comentaris

 1. Toma ya ¡
  República Oriental de las Pitiusas y Tago Mago.
  Joder ...¡que bien suena ¡

  ResponElimina
 2. Porto Pi independent, Ja! i S'Arenal ni tocar-lo. I a la bandera de la República Oriental una ensiamada i una sobrasada.

  ResponElimina
 3. No entiende el buen hombre, que con esa actitud crea más republiquetas. Hay que añadir Tabarnia y Hospitalet . No se si me dejo alguna más

  ResponElimina
  Respostes
  1. En Al andaluz se hablaba el andalusi, derivación del árabe, fueras de religión musulmana, cristiana o judía. No era el castellano, ni se sentían españoles, ese concepto ni existía.

   Elimina
  2. Falta la más importante. La república de Bongonia.

   Elimina
  3. El andalusi, cierto, lo que es curioso es que después de 800 años de ocupación árabe, los andaluces en vez de hablar árabe, hablaran andalusí, con un par....

   Elimina
  4. jejejej, mira que eres....Republica de Bongonia o¡ Monarquía de Pandemia ¡
   Es que haces aflorar lo más malvado y perverssso de mi ser...

   Elimina
  5. Ja ho va deixar dit Louis Van Gaal: „¡Tu eres muy malo! ¡Tu interpretación siempre negativo, nunca positivo! ¡Eres muy malo!“

   Elimina
 4. Este monigote es una fuente inagotable de tontunas.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es que es muy justito el muchacho, y encima mal asesorado por el lanzador de huesos de aceituna, son dos tontos muy tontos.

   Elimina
 5. Nada nuevo, acuérdate de aquellas denominaciones para el catalán de La Franja y el Pirineo de Huesca :

  El LAPAPAO y el LAPAPIO. También obra de los populares, y que apenas nadie recuerda ya.

  Haciendo una reducción al absurdo, en Albacete se habla el albaceteño, en Toledo el toledano, y en Murcia, el murciano.

  Casado ya no sabe que decir contra Cataluña

  ResponElimina
  Respostes
  1. No era LAPAO?. La questió ha desaparegut tota sola per inconsistent, com inconsistent es Pablo Pablito Pablete Casado, i també desapareixerà.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada