21 de juliol de 2021

PROPAGANDA, VIRUS I MANDANGA

 


A TV3, l’empresari David Madí fa dues afirmacions que ajuden a entendre qui som, on anem, d’on venim i com acabarem: “Els catalans tenim per costum pagar-nos els vicis” i “els mitjans es menjaran tota la mandanga”. El llenguatge no verbal de Madí traspua un domini del poder i un coneixement dels mitjans de comunicació que no correspon a la literalitat del que explica. Amb claredat i contundència, denuncia els abusos de l’Estat i dels alts funcionaris impunes. Però s’escapoleix quan les preguntes intenten aclarir els límits i la promiscuïtat estructural entre influència, assessorament i mecenatges patriòtics. La mandanga, dedueixo, deu ser tota la porqueria que fan circular les clavegueres de l’Estat, tan potents que l’activitat del clavegueram del país sense Estat acaba sent, en comparació, secundària (i, per descomptat, moralment excusable).

La presència de Madí a TV3 coincideix amb uns dies en què el Telenotíci es ha seguit la peripècia de Jordi Turull i la seva Marxa de la Gratitud reconvertida en Marxa (de proximitat) de la Llibertat. La notícia, que inclou moments de substància informativa gairebé domèstica, s’ha d’encabir en un sumari atapeït i dramàtic. Hi conviuen la convenció de Cs, amb una Inés Arrimadas que es refugia desesperadament en el concepte liberal, i les inundacions a Alemanya, tan greus que la cancellera Angela Merkel afirma que no existeix cap paraula en alemany per definir la devastació viscuda. I també les notícies sobre ingressos a les ucis.

Aquesta nit TV3 emetrà un reportatge sobre el president Pere Aragonès

La Generalitat oficialitza el temor que les ucis es col·lapsin d’aquí 10 dies. ¿És la mateixa Generalitat que, amb una eufòria incontinent, va tornar a cometre el mateix error de l’estiu passat? Sí. Si al principi de la pandèmia es repetia que el virus no respecta fronteres, ha quedat clar que és immune a la propaganda. L’ona expansiva de contagis a Catalunya és brutal. No solament afecta el nucli visible de les xifres oficials i els àmbits de màxima gravetat sinó diverses perifèries de damnificats, confinats, desactivats per uns protocols que, si mirem per la finestra, veiem com els turistes i sectors més feliços de la població indígena ignoren amb alegria, menyspreu i impunitat. No existeix cap paraula, ni en català ni en castellà, per definir la mena d’indignació –inútil– que provoca constatar les incongruències entre l’interès públic i l’aplicació de protocols més eficaços i justos. ¿Hi ha cap possibilitat d’evadir-nos aplicant la màxima de Madí de pagar-nos els vicis? Sí: avui TV3 emetrà el reportatge Pere Aragonès, el president més jove . O, si estem més desesperats, podem fer un karaoke amb el gran tema d’El Fary La mandanga . Preneu nota de la lletra, intensament espanyola: “Me voy pa la discoteca / a buscar mí chiriflú / Mirad si me pongo bien / que creo que soy Kung Fu / Lo mismo en Valladolid / Toledo que Salamanca / Todo el mundo baila ya / El ritmo de la mandanga”. Sergi Pàmies - lavanguardia.cat/SHARE THIS

13 comentaris:

 1. No deseo molestar a nadie, pero a mi edad, como decía Blas de Otero, ¡leches¡.

  Es genial tener a Puigdemont en el exili, como lo es lo de los dineros y el TC; es cojonudo que la Borras haga declaraciones en el Cruilla que igualen la falta de escrúpulos de Al Capone cuando mataba impunemente a los mafiosos del otro condado al referirse a los incendios y decir que con la república sería diferente, y no va nada mal que Casado haga declaraciones hablando de que en realidad no fue una guerra civil justa, sino que los sublevados fueron los republicanos.

  Todo de puta madre. Y lo primero no es antes, sino que queda relegado.

  Queda relegado la paga de y la deuda de dos mensualidades que se les deben a los sanitarios del 2013 y 2014, mientras se da órdenes de que no hay festivos para ellos ni días extras que se precien.
  Queda relegado saber a ciencia cierta la cantidad de personas que se han muerto por pandemia en Catalunya, pues a nadie le interesa saber la cifra.
  Queda relegado poner como problema vital ciudadano el botellón en parques y jardines.
  Queda relegado a segundo plano las colas del hambre. Siempre las ha habido y eso es porque hay mucho negro, mucho moro y mucho chino.
  Queda relegado las inspecciones de trabajo, pues quejarse por ganar 800 euros trabajando 12 horas no es para mandar inspectores. Gracias que tienen trabajo.
  Queda relegado el poner cada día y a todas horas que los sueldos de los ex presidentes de la Generalitat son de 134.000 anuales más gastos de chofer , coche, despacho, guardias, y tres secretarias, total sólo hay cinco en esas circunstancias y porque se nos escapen cuatro milloncetes anuales en pequeños gastos no pondremos el grito al cielo.
  Y queda relegado la mierda esta de hablar del COVID. Que se jodan como el que escribe si le tienen que operar y no le llaman porque está todo cerrado (sic). Porque hay que ser muy idiota eso de ponerse enfermo de otra cosa. Cada cosa a su tiempo, como debe de ser.
  salut

  ResponElimina
 2. Ja ho diu Pàmies: “Els catalans tenim per costum pagar-nos els vicis” i “els mitjans es menjaran tota la mandanga”. I pensa que sempre ens quedarà: EL FARY - “Me voy pa la discoteca / a buscar mí chiriflú / Mirad si me pongo bien / que creo que soy Kung Fu / Lo mismo en Valladolid / Toledo que Salamanca / Todo el mundo baila ya / El ritmo de la mandanga”, aixó és una lletra i no les tonterietes de Llach o Raimón.

  Salut.

  ResponElimina
 3. Si, si, "pagar-nos els vicis". Mira por donde el ICF va a acabar pagando los 4,5 milloncetes consecuencia del "prucesssss".

  A los de la Caja de Ingenieros no han conseguido sacarles la "pasta" ni con amenazas, y las donaciones particulares no han llegado ni para una ronda de cervezas.

  Al final, los que pagamos los "vicios" de algunos somos los del siempre : los sujetos al IRPF.

  ¡¡ S´en vagin a la merdaaaa !!.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A un milió ha arribat la caixa de la resistencia. i tot sense judici i un Tribunal que no es Tribunal i de que fet és a partir d'avui técnicamente inoperant per caducitat d'uns quants dels seus membres. Por sierto Rodericus: en Tota la seva historia última (des de 1975) - es va fundar el 1497 -, la primera vegada que aquest Tribunal de comptes, imposa una sanció económica és aquesta del procés. Si més no, curiós!

   Elimina
 4. Supongo que el menda, con lo de que los catalanes se pagan sus vicios quiere decir que se pagan sus copas, que no aceptan que nadie les invite. No es así, porque el caso es que hasta ahora a unos pocos, le estamos pagando el resto, que tiene su guasa.Si se montan un numerito de proceso que lo paguen hasta el último euro, porque yo no les invito.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No depende de ti ni de mi, sino del IRPF que pagamos, o mejor dicho nos descuentan primorosamente cada mes a los currantes. El menda, tiene nombre y apellidos, por cierto.

   Elimina
 5. El Fary es Dios, ya lo dijo Torrente, el hermano gemelo de Junqueras pero en ateo.

  Un saludo.

  ResponElimina
 6. Em fa gràcia comprovar com molts "catalans" (poso les cometes perquè sempre parlen en castellà) aplaudeixen amb furor les persecucions que pateixen altres catalans per intentar complir un mandat electoral ... de forma pacífica i democràtica.
  Una aclariment, el aval del ICF, no mes és un aval, que hauran de retornar en cas de sentència en contra els propis inculpats.
  La caixa de solidaritat és una mostra del nivell de compromís de la societat catalana, cadascú dona el que pot, mobilització al carrer, barricadas, dies de la seva vida a la presó, o calés.
  Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho sé Manuel, pero tot aixó no amaga que la varen cagar ben cagada AMB LA PROCLAMACIÓ NO PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA, no varen mesurar la força del contrari, i ara, per passarells hauran de pagar, no ells, sinó nosaltres.

   Elimina
 7. Francesc, siento curiosidad en que va a quedar todo esto de los avales, por lo siguiente:
  En la memoria de constitución del ICF, estará cuales son las funciones y a qué se dedicará.
  Cuando constituya(si es que ocurre),el aval, tendrá que hacer registro contable, con los asientos correspondientes en el Diarío, que será firmado por el funcionario de la identidad correspondiente,que se hace responsable de su legalidad.
  Como en el aval, no hay movimiento de dinero, pero si un riesgo de impago, este ha de provisionarse de alguna manera, para que quede constancia en la Cuenta de Resultados,que de nuevo debe firmar el funcionario de turno...
  Por supuesto, el Tribunal de Cuentas va vigilar todo el proceso, porque para eso está.
  Cuando mi paisano, el Gran Capitán volvió de sus guerras(me parece de Italia),El Tribunal de Cuentas de entonces, le pidió cuentas de los gastos. Se conoce como "las cuentas del Gran Capitán".No hay nada nuevo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En Tota la seva historia última (des de 1975) - es va fundar el 1497 -, la primera vegada que aquest Tribunal de comptes, imposa una sanció económica és aquesta del procés. Si més no, curiós!
   Una aclariment, l'aval del ICF, només és un aval, que nauran de retornar en cas de sentencia en contra els propis inculpats. AQUÍ ESTÁ EL QUID DE LA CUESTIÓN, NO HAN SIDO JUZGADOS y por ello no condenados. y no los podrán condenar cuando se les juzgue porqué no hay ni una sola prueba real U(no inventada como los ordenadores) de que hayan cometido malversación de fondos. Todo es una obscena manipulación del Tribunal de ajuste de cuentas. Tiempo al tiempo. El aval ya está provisonado y todo el procedimiento es legal y ajustado a derecho (Giró se ha cuidado de ello), pero últimamente a partir del Ebro para adentro el derecho la Justicia se lo pasa por las gónadas, y encima les da igual. Sabes que el Tribunal de cuentas, esta semana acaba su mandato, o sea, eso, les da todo igual, como el Tribunal Constitucional, expertos ambos en prevaricacio0nes, sólo que el de cuentas ni tan solo es Tribunal, lo que tiene más guasa.

   Elimina
 8. Cualquier aval, tiene un asiento contable e implica riesgo para la empresa, no entro en sí son culpables o no, no me gusta juzgar a nadie. Entiendo el sufrimiento familiar, pero no encuentro la legalidad y la solución. No ha habido casos, porque no son corrientes casos como este. Lo que me preocupa es que sigamos con este rollo y afecte a la gobernabilidad de Cataluña.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No creo haya ningun riesgo por este aval, salvo que el Tribunal de cuentas decida prevaricar una vez más. Esto no afecta a la Gobernabilidad de Catalunya, es más gracias a esto no se ve afectada la de España, ERC le ha vuelto a salvar los muebles a Sánchez.
   En cuando a casos, si ha habido y mucho mas gráves y con malversación real como el de ,la Sra Botella en el ay untamiento de Madrid y la venta de pisos a fondos buitre, Este gracioso tribunal de cuentas primero la condenó a ella y a su equipo y luego, voilà, se echó para atrás y dijo que allí no habia pasado nada. Por cierto en este Tribunal deambula un tal Aznar, el hermano de Josemari.
   También estuvo el tema de las radiales de Madrid, el Caso Castor, etc etc. pero sólo este caso concreto del procés és el que ha llamado la atención del Tribunal de cuentas.

   Elimina

BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ