Tinc a dojo de supermercats a prop de casa, però no un de Mercadona. Diuen que l'empresa veta que els seus empleats llueixin tatuatges o pírcings. Que els tinguin, cap problema, però que estiguin a la vista del públic, el senyor Roig no ho vol. L'empresa ofereix als seus empleats la possibilitat de embenar-se els tatuatges o posar-se tiretes als piercings, però el sindicat diu que llavors "semblaria que, en comptes de personal d'un supermercat, els treballadors fossin ferits de guerra". De moment, als que porten els braços tatuats l'empresa no els dóna uniformes d'estiu i, així, durant tot l'any treballaran amb màniga llarga, No sé fins a quin punt té una empresa dret a prohibir als seus empleats pírcings o tatuatges, encara que a nivell personal en no compartir el fervor per aquesta moda, la mesura no em sembla gens malament.
Vinc d'una generació que ni sabia que era boomer quan era boomer però si sé que els tatuatges abans i durant molts anys era cosa de mariners i drogoaddictes, com ens ho havia explicat Vázquez Montalban. Quan vaig al súper i a la caixa, veig els dependent@s que passen la compra pel lector de codis de barres n amb els braços plens de tatuatges, no poden evitar una sensació de fàstic. El mateix passa als bars i restaurants. David Beckham impecable amb vestit, camisa i corbata però amb els seus tatuatges deixa de ser elegant per ser brut, vulgar, porquè el tatuatge és brut - cal dir-ho -, i és que sóc incapaç d'entendre i de comprendre que porta a una persona a tatuar-se, i el mateix succeix amb barbes, bigotis o píercings, tot això són conceptes antics, tribals, quasi medievals, que no se quin sentit tenen en aquesta època ni en aquest segle. Veurem en què acaba la iniciativa de Mercadona, si és que els mitjans es dignen a informar-nos, car la noticia es la prohibició, com acabi, ja veure'm, l'interés passa a ser relatiu.
Creo que el concepto se ha banalizado. En un principio se querrían diferenciar, pero ahora ya son todos iguales, me refiero a lo de los tatuajes.
ResponEliminaPor mi parte desde que me salió la barba siempre la he llevado, recortada , pero siempre. Hice la mili con ella cuando no estaba permitda, y dije que era una promesa. mentí. Me advirtieron que si me cortaba la barba tendría calabozo por trenta días, así que no puede tocarla hasta acabada la mili, pero eso me dio una ventaja, me eligieron para ayudante del cura en las misas (por lo de la promesa) y era un borrachin de primera, el cura así que él se iba de bares y yo le acompañaba con mi larga barba y le ayudaba a volver al campamento...a veces él a mi.
salut
Un capellà borratxo?, no pot ser, hauries d'haver dit que 'pimplava', que queda més fi.
EliminaSalut.
Me extraña esa manifestación. Cada mes, hago la compra online en Mercadona, me la sirven a la puerta, desde su central de la Zona Franca por unos 7 euros .Siempre doy mi máxima satisfacción, por el servicio. El señor que lo trae, camioneta con el logo, uniformado, simpático, amable
ResponEliminaEs una empresa, donde sus trabajadores cobran por encima del sector, incluso entran en el reparto de beneficios. Si hay una normativa interna, no lo sé ,en el próximo envio lo preguntaré, pero creo que por los beneficios que obtienen, no me cabe la duda de que se adaptarán, de buen grado.
Nuestra generación, no está acostumbrada a los tatuajes , ni a muchas otras cosas
En el enlace que he señalado al principio en azul lo explican, han sido los sindicatos gallegos los primeros en rebelarse.
ResponEliminaEn cuanto a lo de acostumbrarse, es cuestión de hacerlo con lo que va hacia adelante, no hacia atrás, y tatuajes, piercings y todo esto es hacia atrás, no hacia adelante
Recordo que una vegada vaig setir dir a una persona "d'ordre" : no em fio dels nois que porten arracades. Aleshores vaig decidir posar-me una arracada a l'orella
ResponEliminaHo entenc, pero no ho comprenc, jo és que sóc d'antes, encara que arrecades, piercings i tatuatges són d'anteabantes.
ResponElimina