Des de dilluns, Xangai s'ha dividit en dos per aplicar un confinament massiu per interrompre la cadena de transmissió del virus, però intentant minimitzar l'impacte econòmic. El comunicat oficial informa que la part oriental, coneguda com a Pudong, estarà aïllada fins aquest divendres, data en què es procedirà a un tancament similar a la zona occidental, Puxi, fins al 5 d'abril. Tot i això, la majoria de la població de Pudong fa diverses setmanes que està en quarantena i dimarts a la nit, tres jornades abans del pactat, alguns districtes de l'oest van posar en marxa el tancament.
L'aposta de les autoritats xangaineses s'havia basat a limitar els confinaments a edificis o barris per tal de preservar l'activitat econòmica d'aquest important centre internacional de negocis. Així, la megalòpolis s'havia erigit en un model de contenció del coronavirus, sumant, segons dades oficials, només 400 contagis i set morts des del gener del 2020. El brot de l'òmicron que actualment afecta tota la nació, però, ha canviat per complet aquesta dinàmica. Des de principis de març, les infeccions s'han disparat fins a registrar xifres rècord per als estàndards xinesos sota la política de zero covid. Segons l'últim recompte de la Comissió Nacional de Salut, només dimarts es van registrar a Xangai uns 6.000 nous casos, gairebé la totalitat asimptomàtics, cosa que els experts atribueixen al fet que el 95% de la població hagi rebut la pauta completa de la vacuna.
De manera general, la ciutadania ha donat suport a les mesures governamentals i ha actuat de manera disciplinada, confiant que és la via més efectiva de fer front a aquesta crisi sanitària. “Estem realment preparats per comptabilitzar milions de morts per còvid? Crec que els que dubten de la política de còvid zero no ho han pensat bé”, opina Rong. "Shenzhen és un clar exemple que la variant òmicron també es pot eradicar", afegeix. Aquest important centre tecnològic va implementar fa dues setmanes un confinament de set dies que ja ha acabat en pràcticament tota l'urbs, a excepció dels barris més propers a Hong Kong, on el brot de la subvariant de l'òmicron BA.2 continua causant estralls.
Però la inflexibilitat amb què s'apliquen les normes contra la covid també ha despertat la indignació d'un sector de la ciutadania. Durant els confinaments de Xian i Jilin es van donar a conèixer tràgiques notícies, com la mort de diversos pacients sense còvid que no van rebre tractament a temps per no presentar una PCR negativa, necessària per ser admesos a l'hospital. Recentment, una infermera de Xangai que va patir un atac d'asma va morir per no ser atesa. Paral·lelament, a les xarxes socials circulen vídeos en què alguns ingressats en centres d'aïllament qüestionen els protocols i critiquen la manca de privadesa d'aquests recintes hospitalaris improvisats, que allotgen milers de llits separats a l'estil dels cubicles d'oficina.
El control dels ciutadans per part del Govern és total. Fins i tot de dia volten robots pel carrer i per la nit sobrevolen la ciutat drones llençant misatges a la gent a través d'altaveus, demanant (u ordenant) què no surtin als balcons, ni cantin ni protestin. La situació em remet a Blade Runner. La distopia ja és entre nosaltres.
Y a lo que vamos, como es increible de creer nadie se lo cree.
ResponEliminaYa han dicho que la séptima ola está aquí, pero nosotros vamos y bajamos 20 céntimos la gasolina no para el camionero, transportista o repartidor, sino de cara a semana santa y al turista,; 20 ctms que se beneficiará tanto el del Ferrari como el que viene de Marsella, y todo a coste del erario, que no son más que los impuestos.
Yo hice unos números de muertos del Covid 19 por encima, muy por encima, y me salen cifras superiores a 130.000. Esta ola que viene nos cogerá sin mascarilla porque los necios que nos gobiernan dicen que ya no es necesaria, no que es prudente llevarla, sino que a partir del 20 de abril todos (con alguna excepción) podrán lucir su cara bonita.
Miguel Sebastian ya lo dijo que en su clase todos iban a llevarla, guste o no.
Si pensamos que lo de China es un juego nos hemos olvidado de lo que nos ha pasado. Esto no ha acabado, y no acabará porque no estamos por la labor.
Dejo las cifras:
La pandemia empezó en marzo del 2020. Morían cada día y durante los primeros 7/8 meses a razón de 400 personas diarias : 8*30*400= 96.000
Bajó la curva al final del año a 200 diarias de promedio y duró otros 5 meses así: 5*30*200= 30.000. Y llevamos desde abril/mayo del 2021 a marzo del 2022 a razón de 200 muertos semanales, cosa que como nadie dice nada porque nos entretienen con otras fruslerías, nadie se acuerda, o sea, unas 40 semanas, más menos, a 200 fallecidos= 8.000. Calculo que han muerto unas 135.000 personas, pero nunca lo sabremos. ¿Porqué? porque no interesa. Se de un vecino que murió el 20 de marzo del 2020 y no se le enterró hasta el 18 de mayo. Y he conocido a cinco fallecidos por Covid.
Y ahora los números fiscales 135.000 fallecidos por 1,000 euros de pensión de promedio es igual a 135.000.000 millones euros mes. Y ahora la puntilla. Los servicios que se les tenían que dar ¿qué coste suponían? , ambulancias, sanidad, residencias, medicación, visitas, operaciones, cuidados paliativos... pongamos la cosa barata, unos 400 euros mes todo incluido, suman unos 55 millones por 12 meses son 650 millones más o menos.
Esto es por encima, con cifras que ni ellos mismos saben porque los primeros meses las daban aproximadas tirando a bajas, para no asustar.
Pel que diuen els experts, aquesta onada de Covid de Xangai es la que ja vàrem pasar nosaltres.
EliminaEstos chinos de China son tremendos, quieren el covid cero y son capaces de cerrar media China para luego cerrar la otra. Aquí pasa como en Rusia, que no hay manera de enterarse de los datos verdaderos, porque no hay libertad de prensa. No podemos hacer comparaciones con lo conseguido en occidente, en cuanto a vacunas(su eficacia),inmunidad conseguida en el total del rebaño y en los medicamentos contra las consecuencias del covid(no confundir con vacunas),que ahora parece ser ya están en venta. Así que de ninguna manera podemos comparar China con España, en cuanto al Covid.
ResponEliminaEn Semana Santa, se moverá mucha gente, comidas, procesiones por lo que leo se han tomado medidas, pero la libertad es total, así que veremos lo que pasa.Pero lo de siempre,las personas mayores con debilidades, tenemos que tener precaución. Veo los campos de fútbol a tope, esto me da seguridad.En mi familia se ha dado entre los jóvenes positivos, pero sin consecuencias y ya son negativos.
Veremos después de semana santa como estará la cosa, aunque mucha gente seguirá llevando la mascarilla.
ResponEliminaNo podemos comparar, porque ellos no han conseguido la inmunidad de rebaño, y esta ola que tienen ahora, nosotros ya la pasamos.