LES UTOPIES
"...Les utopies apparaissent comme bien plus réalisables qu'on le croyait autrefois. Et nous nous trouvons actuellement devant une question bien autrement angoissante: Comment éviter leur réalisation définitve...? Les utopies sont réalisables. La vie marche vers les utopies. Et puet-être un siècle nouveau commence-t-il, un siècle où les intellectuels et la classe cultivée reveront aux moyens d'éviter les utopies at de retourner à une société non utopique, moins parfaite et moins libre..."


"...Les utopies apareixen com més realitzables ara que no com es creia abans. I ens trobem actualment davant una qüestió, en certa manera, angoixant: Com evitar la seva realització definitiva ...? Les utopies són realitzables. La vida camina en pro de realitzar utopies. Estem en un segle que tot just comença, un segle on els intel·lectuals i la classe cultivada encoratgen a les classes mitjanes d'evitar les utopies i tornar a una societat no utòpica, menys perfecta i menys lliure ... "


Nicolas Berdiaeff. pròleg de Brave new World d'Aldous Huxley
 - Les utopies d'ahir són les realitats d'avui i els desenganys de demà.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Creo que forman parte del ser humano. Sin ellas todo sería más triste, son necesarias en la medida que con ellas nacen ilusiones.
  Salut

  ResponElimina
 2. Dit d'una altra manera, cal tenir esperança d'un futur millor, i el que és més important, lluitar per assolir la teva propia utopia.

  Salut.

  ResponElimina
 3. A mi això que el segle tot just comença, em sona a ungla esgarrapant la pissarra. Como que no., que diuen ara.
  Aquest segle ja es va definir de forma molt primerenca quan van caure les torres. Quant a això de les classes mitjanes...¿això què és...? ¿alguna cosa així com déu? ¿existeix?

  ResponElimina
  Respostes
  1. En general, ens movem encara en parámetres del segle passat. Festes Majors, teatre, diaris de paper, revistes, fútbol (esports en general), cinemes, motos, tot aixó ho hauriem de superar.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada