Tinc memòria dels temps en què els polítics eren capaços de dir i fer coses que posaven en risc la seva popularitat. Diré tres noms que formen part del món d’abans: Felipe González, Jordi Pujol i Pasqual Maragall. Tots tres –que van governar durant una pila d’anys– van ser capaços de prendre algunes decisions que rebien crítiques d’una part dels seus votants. Parlo de tres líders que no confonien la ciutadania amb un club de fans, per bé que tots tres despertaven adhesions entusiastes. No és nostàlgia, és el recordatori d’una virtut que s’ha perdut. Avui, no passa dia que tal o tal polític es desdigui d’un compromís perquè les enquestes o les xarxes socials indiquen que aquell pas li provocarà maldecaps. A Catalunya, el procés ha intensificat aquesta tendència, sobretot dins del camp independentista: alguns només tenen una brúixola a l’hora d’actuar i és –gairebé sempre– no ser titllats de “traïdors”. Junts per Catalunya, el partit que va subscriure un acord ampli per reformar la llei de Política Lingüística, per fer front de manera intel·ligent a la sentència del TSJC que obliga a implantar un 25% de castellà a tots els centres educatius, s’ha despenjat definitivament d’aquest consens. El pacte, firmat el 24 de març per ERC, PSC, comuns i la formació de Puigdemont, tenia dos avantatges: responia amb criteris enraonats a la intrusió judicial i feia visible una indispensable unitat civil en un assumpte de país. L’exconsellera Irene Rigau, que ha tingut un paper clau en la redacció de la reforma, ha explicat a bastament el sentit d’aquesta estratègia.
Alguns només tenen una brúixola a l’hora d’actuar i és no ser titllats de “traïdors”
En publicar-se la foto de l’acord, els dirigents de Junts van ser corregits des de Waterloo i també els van ploure crítiques ferotges d’algunes entitats que es presenten com els únics portaveus de “la comunitat educativa”, concepte aquest que algun dia caldrà debatre. Avui, quan Junts ja és un artefacte liderat –de facto– per Laura Borràs i Jordi Turull, la por i l’estètica han pesat més que la responsabilitat i la paraula donada. És la por de ser impopulars i de ser qualificats d’enemics de la pàtria. És l’estètica de la gesticulació al servei d’unes bases a les quals mai no es vol contradir. - Francesc-Marc Álvaro.
Seria una bona notícia que ERC, PSC i comuns –que disposen de vots suficients per fer-ho– aprovessin la reforma el més aviat possible. Seria una manera elegant denviar a Juntsxcat allí on el de Waterlo enviaba a tots els qui han violat les nostres vides i les de les nostres famílies". L'ombra de Waterloo és allargada i tòxica, i per acabar-ho d'adobar, només faltaba Laura 'se fué' i el titella de Parets. Els Turbo. Hi ha algú més?
Je,je,la Laura parece que se va arrancar por bulerías. Lo suyo(dice ella, con mariposa en el pecho),no es una unión bicéfala, con el señor que hace camino al andar. A mi me parece que es de conveniencia, por si se puede librar de la ley española(presunta mangante). Pero ella va alegre por la vida, que me gusta. Sigo expectante, por saber de cómo quedará la dichosa ley puñetera y si el gobierno obligará a que se cumpla inhabilitando a "tó dios".Por lo pronto el de la cosa de la enseñanza,Gonzales,elude la pregunta de qué pasara si lo inhabilitan Recursos,muchos recursos dice...Mientras(pienso),los profes preocupados de quién dará su asignatura en castellano(idioma que algunos ya han olvidado),vaya problemón que les cae encima.
ResponEliminaA ver, que quede claro, todos los programas, textos y material de trabajo lo tienen en catalán. Ahora de golpe lo tienen que reescribir y programar en castellano. Es mucho trabajo, para improvisar.
EliminaEso de la ley no me preocupa, estoy casi seguro que ERC, PSC, i COMUNS la aprobaran, y todo seguirá igual. Ojalá se diera un 75% de las clases en catalán, y al menos un 25% en el patio se hablara en catalán.
ResponEliminaLo importante, no es eso, lo es el que si a todos los que están en el patio les hablas en catalán, te respondan en un perfecto catalán. Igual en castellano. Entre ellos hablan como quieren, lo digo por mis nietos, que además lo hacen en alemán
EliminaY mi nieto en inglés, aunque el idioma oficial del patio del colegio es el castellano.
EliminaMientras....Valencia instala una fábrica de componentes eléctricos para automoción. 3.500 obreros. La innaugura en primeras piedras el Ximo y el presidente Kennedy español...Y nosotros cerramos Nissan sin saber que hacer con unas instalaciones punteras y con una logística de primera...1.500 personas al paro.
ResponEliminaMiquel, por lo que leo y pregunto, todo lo que está ocurriendo en las instalaciones de Nissan, huele a gran fraude.
EliminaMiquel, lo de Valencia no és important i a més és de curta durada. La inversió bona és la tecnológica, que s'està fent aquí, començant per Amazon, o Microsoft entre altres, que farà en poc de temps a BCN en el Silicon Valley d'Europa, de fet quasi ja ho és, i aixó és de llarga durada in crescendo.
EliminaLo de NISSAN va piano piano, pero se está en el buen camino, es cuestión de tiempo.
ResponElimina¿ Que es lo que tiene que haber pasado para que SEAT opte por instalar la fábrica de baterías en Sagunto, despreciando las instalaciones de NISSAN en la Zona Franca, que además están COMUNICADAS por ferrocarril con la planta de Martorell, y a tiro de piedra del puerto ?.
ResponEliminaMientras estamos liando la bronca con fruslerías como el catalán en las escuelas, los que "pagan la fiesta", o sea, pagan impuestos y generan puestos de trabajo desfilan hacia otras latitudes.
Vamos señores, seriedad que al final pasaremos hambre todos, con nivel B de catalán, eso si.
Ja se que fot, pero tant el Govern de Madrid com el de la Generalitat estan fent feina, bona feina en molts aspectes, i aixó que ni uns i altres ho tenen fàcil.
EliminaLo de Sagunt estava cantat, sembla que consideren que és el lloc adequat, era Sagunt o Aragó.
ResponEliminaVa per llarg "El Grupo Volkswagen ha revelado, de manera más detallada, las claves de la fábrica de baterías que construirán en España. Estará operativa para 2026, mientras que para 2030 habrá creado más de 3.000 empleos directos." en aquest mentrestant aquí anem fent gran l'entorn tecnol+ogic, a curt termini amb més llocs de treball del que sembla.
Les 'fruslerias' del català venen d'Almansa, no s'han creat aquí, encara que el TSJC hi ha col·laborat.
https://www.lawants.com/barcelona-es-ya-el-silicon-valley-del-sur-de-europa/
¿ Que es lo que tiene que haber pasado para que SEAT opte por instalar la fábrica de baterías en Sagunto, despreciando las instalaciones de NISSAN en la Zona Franca, que además están COMUNICADAS por ferrocarril con la planta de Martorell, y a tiro de piedra del puerto ?.
ResponEliminaEso es lo que me estoy preguntando yo, RODERICUS...
Aquesta és la inversió que interesa y que tenim ja!
Eliminahttps://www.lavanguardia.com/economia/20220207/8039598/catalunya-suma-1-900-start-ups-11-mas-2020.html
Acuérdate de la "burbuja" de las "punto.com"
EliminaJa, però n'han après i aquestes startups són més sólides en general.
Elimina