ELS ESTIUS D'ANTES I ELS D'ARA

 Als estius d'antes passaven poques coses, hi havia la serp clàssica d'estiu, la cançó de l'estiu i el tour de França al juliol per acompanyar la migdiada. Però això era abans, ara sempre passen coses, cada dia passen coses i no hi ha treva ni temps per respirar. De tant en tant, tenim alguna notícia curiosa que sol destacar de l'allau de desastres constants i que gairebé sempre recull com en aquest cas Quim Monzó. Hi haurà els que diguin que s'ha adotzenat, acomodat massa, però Monzó sap trobar aquella notícia curiosa que es propaga molt poc i vestir-la hàbilment amb moralitat inclosa. Com aquesta d'avui a la vanguardia: Mentre no arriba Nadal:

"Com que som al juliol i l’alcalde Abel Caballero no ha anunciat encara com seran els fastuosos llums que el pròxim Nadal il·luminaran la ciutat, l’Ajuntament de Vigo ha fet pública una normativa que prohibeix orinar a les platges, sigui a la sorra o dins del mar. A qui enxampin fent-hi pipí, 750 euros de multa. El cas és acaparar l’atenció del món.

¿Com ho faran per detectar si algú pixa dins de l’aigua? ¿Abans d’entrar al mar col·locaran als banyadors sensors amb una alarma? A més del cos de socorristes, ¿n’hi haurà un altre que es dedicarà a nedar entre les cames de la gent per detectar rajolins sospitosos? La nedadora Carly Geehr, de l’equip olímpic estatunidenc, confessava fa anys que tots els nedadors de competició orinen a les piscines: “De manera habitual. Alguns ho neguen, d’altres ho proclamen amb orgull, però tothom ho fa”.

I si això passa a les piscines, imagineu-vos al mar! En l’actualitat, amb tanta consciència mediambiental i amb els nens preocupats per si pequen contra la sostenibilitat, fins i tot l’Encyclopaedia Britannica (de bracet amb la Societat Química Americana) va haver d’emetre fa uns anys un comunicat explicant-los que no se n’han de sentir culpables. Els aclareix que tots els animals del mar pixen al mar i que, per exemple, el rorqual deixa anar prop de mil litres d’orina cada dia. Més del 95% de l’orina humana és aigua i, a part d’aigua, el principal producte que deixem anar és urea, que conté molt de nitrogen. I aquí ve la meravella: quan el nitrogen es combina amb l’aigua, produeix amoni, que és molt beneficiós per a la flora marina. En resum: pixar al mar no sols no és dolent sinó que és bo, com poden confirmar Mercedes Milá i Pablo Carbonell, autor de Mi aguïta amarilla, aquell gran himne del que al gremi del porno en diuen water sports.".
Comparteix:  

Comentaris

 1. Viendo la película "Los hombres detrás del sol", película que se puede encontrar en You Tube y que no recomiendo para después de las comidas, (trata del martirologio del pueblo chino en Manchuria en 1932/35 por manos japonesas), hay un momento en que un capitán japonés orina delante de los oficiales y mete la orina en un recipiente filtrable. Cuando sale por la vía de escape, el capitán japones abre la espita y pone un vaso. Se la bebe. Explica que dentro del recipiente hay agua de mar y otras cosas más que filtran el orin y que esa máquina será llevada al frente de Manchuria y así los soldados no podrán temer la falta de agua cuando estén en el frente.
  Se me quedó grabada la película y el detalle.
  salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veus, a pixar a la platja ja, tots i totes, pel bé de l'ècologis-me.

   Elimina
 2. No entenc que trobeu tan original Monzó, això ja ho han comentat a d'altres mitjans, jo crec que se'ls guanya molt descansat

  ResponElimina
  Respostes
  1. No dic que sigui original, dic que sap treure el suc i el bruc a noticies que altres es limiten a dona r-les i prou, com aquesta, o l'altre dia amb Alexa...
   https://www.lavanguardia.com/encatala/20220630/8375355/calla-sisplau-t-ho-demano.html

   Elimina
 3. Monzó siempre será Monzó, en fin. . . . .

  A ver, como lo diría yo sin faltar a nadie al respeto, y sin emplear palabras demasiado gruesas : esta "prohibición" es una gilipoll. . . ( piiipp ) como la copa de un pino. Como si los orines fuesen un contaminante radioactivo y peligroso. ¿ Y como van a llevar a cabo la vigilancia para evitar "infracciones" ?. ¿ Como van a detectar al presunto "meón delincuente" ?.

  Nuestros' políticos definitivamente van a peór.

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'alcalde de Vigo és alló que se'n diu pintoresc, un vers lliure, com Revilla i algún altre.

   Elimina
 4. Se mean en la playa y en las rocas apuntando al mar, queda feo. Se soluciona poniendo suficientes urinarios portátiles. Dentro, no importa, la sal destruye todo. En la piscina , para que el agua este transparente están supercloradas(exceso de cloro).Equivale a echar mucha lejía. No hay problema. El problema está en que si todos se mean, si entran sin ducharse, sudados,en fin son unos guarros,consumen el cloro disuelto.El agua se estropea y a echar más cloro o lo que ocurre la mayoría de las veces no hay manera de recuperarla, hay que tirarla.Hay que entrar limpios y aguantar el pis,por el bien del planeta.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En una de las pelis den Torrente este se mea en la piscina y el agua se tiñe de rojo a su alrededor, no ze si es así, o es una licencia del director. Pero daba grima. De todos modos, el alcalde de Vigo habla de la Playa y del mar.

   Elimina
 5. Al cap i a la fi, els astronautes beuen l'orina dels seus companys, a més de la seva pròpia que si bé està filtrada, no deixa de ser això...
  Expliquen que costa molt acostumar-se i que majoritàriament afegeixen sucs en pols, sabors de et, etc. Pel que sembla això ajuda a psicològicament acceptar millor el glop.
  No parlem dels que practiquen la ORINOTERAPIA

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada