El Jutge de Menors de Granada, Emilio Calatayud, fa uns dies va publicar a l'Ideal de Granada el seu decàleg de com criar a un delinqüent, així és com ell entén que avui se'n cria un:

“Bones, el decàleg per criar a un delinqüent no és una cosa immutable. Admet nous manaments. Aquí va un d'aquells nous consells que se m'acaba d'ocòrrer: Deixeu el llit de matrimoni als fills adolescents perquè es revolquin amb la seva parella. Així creuran que l'autoritat no existeix i, quan creixin, la realitat els ensenyarà que estan equivocats.

         I perquè sempre ho tingueu present, aquí va el decàleg tradicional:

1 - Des de la seva més tendra infància, doneu al vostre fill tot el que us demani. Així creixerà convençut que el món li pertany.

2 - No us preocupeu per la seva educació ètica o espiritual. Espereu que arribi a la majoria d'edat perquè pugui decidir lliurement.

3 - Quan digui paraulotes, celebreu-ho amb unes sonores riallades. Això l'animarà a fer coses encara més gracioses.

4 - Mai no el renyi ni li digui que ha obrat malament. No el reprimiu. Podria crear-li un complex de culpabilitat.

5 - Recolliu tot el que deixi tirat per terra. Així, s'acostumarà a carregar les responsabilitats sobre els altres.

6 - Deixeu-li veure i llegir tot el que li caigui a les mans. Esforceu-vos perquè els plats, coberts i gots que utilitza el vostre fill estiguin esterilitzats, però no us preocupeu perquè la seva ment s'ompli d'escombraries.

7 - Renyiu sovint amb el vostre cònjuge en presència del nen. D'aquesta manera, aconseguirà que no li afecti gaire una ruptura familiar, potser provocada per la pròpia conducta.

8 - Sigueu generós. Que el seu noi tingui sempre tots els diners que demani. Que no sospiti que per aconseguir-ho cal treballar.

9 - Satisfeu tots els seus desitjos, apetits i plaers. El sacrifici i l'austeritat li podrien produir greus frustracions.

10 - Poseu-vos de la seva part en qualsevol conflicte que tingui el xaval amb els seus professors i amb els seus veïns. Penseu que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que volen fastiguejar-lo.”

Publicado por Emilio Manuel