El jutjat de l'Audiència Nacional que instrueix el 'cas Triacom' de suposada factures falses i presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica (CDC) ha estès la seva investigació a, almenys, set contractes que la productora audiovisual va signar amb l'Ajuntament de Barcelona a la època en què Xavier Trias, ara candidat de Junts, era l'alcalde de la ciutat (2011-2015), segons la documentació a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. El cas Triacom és una peça separada del cas 3% de suposat pagament de comissions a CDC a canvi de serveis i obres públiques i que està pendent de la celebració del judici.

Segons la mateixa informació, el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha acordat aquest 17 de gener requerir a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) la col·laboració per analitzar documentació proporcionada per FCC i aquests set contractes de Triacom amb el consistori, vinculats al 010, la línia telefònica d'informació al ciutadà.

Informes elaborats pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, afegeix El Periódico, xifren en 218.444 euros l'import de les factures girades per la productora a l'ajuntament els anys 2012, 2014 i 2015. A més, reflecteixen els dubtes dels investigadors sobre l'autenticitat de factures emeses per les empreses Inversions OCS, Emocional Base i Interiorisme a Triacom pel concepte de “producció executiva en projectes 010 i 012”. De fet, consideren que Oriol Carbó, exgerent de TV3 i responsable de Triacom, va fer servir aquestes tres empreses per desviar diners aconseguits per la productora.

Digueu-me mal pensat, però no deixa de ser curiós que aquest cas es reobri just en el moment en què Xavier Trias es presenta en la lluita per tornar a ocupar l'Alcaldia de Barcelona. I és que hom, ja fa temps que ha deixat de creure en les casualitats mentre abraça les causalitats.