"Si es posés en un platet de la balança el mal que els «purs» han vessat sobre el món i en l'altre el mal provinent dels homes sense principis i sense escrúpols, és el primer platet el que inclinaria la balança. En l'esperit que la proposa, tota fórmula de salvació erigeix una guillotina... Els desastres de les èpoques corrompudes tenen menys gravetat que els assots causats per les èpoques ardents; el fang és més agradable; hi ha més suavitat en el vici que en la virtut, més humanitat en la depravació que no pas en el rigorisme. L'home que regna i no creu en res, heus aquí el model d'un paradís de la decadència, d'una sobirana solució de la història. Els oportunistes han salvat els pobles: els herois els han arruïnat.

Cal sentir-se contemporani, no de la Revolució i Bonaparte, sinó de Fouché i Talleyrand: no n'ha faltat a la versatilitat més que un suplement de tristesa perquè ens suggerissin amb els seus actes un Art de viure. A les èpoques dissolutes correspon el mèrit d'haver posat al nu l'essència de la vida, d'haver-nos revelat que tot no és farsa o amargor, i que cap esdeveniment mereix ser emperifollat, ja que és necessàriament execrable.

La mentida tramada de les grans èpoques de tal segle, de tal rei, de tal papa... La «veritat» només s'entreveu en els moments en què els esperits, oblidats del deliri constructiu, es deixen arrossegar per la dissolució de les morals, dels ideals i de les creences. Conèixer, és veure; no és ni esperar ni emprendre.

L'estupidesa que caracteritza els cims de la història només té equivalent en la ineptitud dels agents. Si es porten fins a la fi els actes i pensaments és per una manca d'agudesa. A un esperit alliberat repugnen la tragèdia i l'ap.oteosi: les desgràcies i els palmells l'exasperen no menys que la banalitat. Anar massa lluny, és donar infal·liblement una prova de mal gust. L'esteta té horror a la sang, a allò sublim i els herois... No aprecia ja més que als bromistes.. - E.M.CIORAN"

Des del segle passat i fins als nostres dies la corrupció a la nostra societat s'ha constituït com el més gran dels mals que ens afligeixen. Solem determinar com és que la corrupció va generar aquest o aquell problema, i si bé aquestes asseveracions no són errònies, cal pensar quin tipus d'Estat està promovent les condicions perquè això passi....Una altra visió en defensa de la corrupció.