L’aragonès Herminio Rufino Sancho Íñiguez, amb uns cognoms que remeten als temps del Cid, té les formes rotundes, però és tan humà que s’equivoca. Com tots. Eduard Pujol també té les formes robustes, però així com l’aragonès sembla un home decididament d’anyell, al català jo el veig més pastisser, és a dir, un home de bunyols. Potser per això, durant un temps, va assegurar que algú el perseguia amb un patinet. Que un diputat s’equivoqui no és, doncs, gens nou, no és notícia. Sí que ho seria que el diputat demostrés el seu talent per intentar remeiar l’equivocació. Talent que, segons Luis Carandell, encara abundava fins i tot no fa gaire anys al Congrés. Un exemple va ser Torcuato Fernández Miranda, liquidador de les Corts franquistes i asturià de nas aguilenc i mirada intel·ligent, com correspon a un ocell rapinyaire, que va recuperar per als temps moderns expressions arcaiques com ara “Ciérrense las puertas” o “Procédase a la votación”. O aquella invectiva que va llançar a un procurador que anava d’un cantó a l’altre de l’hemicicle durant una votació: “Vamos a ver: su señoría ¿vota o transita?”
De totes les vicissituds viscudes al Congrés, la millor continua sent la protagonitzada per Estanislau Figueras, primer president de la Primera República Espanyola, que, fart de polítics, militars i potser de periodistes, es va absentar físicament en plena sessió parlamentària del Congrés amb l’excusa que se n’anava a fer un cafè. Després va resultar que s’havia escapat a París, no sense abans dir en veu alta als diputats: “Señores, les voy a ser franco: estoy hasta los cojones de todos nosotros”. Aquest estar “hasta los cojones de todos nosotros” potser és una frase insuperable. És tan bona que jo sempre l’he donada per autèntica. Com aquella altra, protagonitzada per Ossorio y Gallardo que, mentre anunciava el pitjor dels futurs per a Espanya, va detenir momentàniament la seva oratòria i va preguntar: “¿Qué será de nuestros hijos?”. Diuen que, des de dalt de tot del Congrés, un altre diputat li va respondre en veu alta: “Al de su señoría le hemos hecho subsecretario”.
Els diputats sempre s’han equivocat alguna vegada al Congrés, però alguns, a diferència dels actuals, van demostrar sentit de la ironia i, sens dubte, talent.
Ese estilo simpático de nuestra juventud, ha desaparecido, ahora son bordes y bordadas. Amargados y amargadas
ResponEliminaSaludos
JABALÍES ha habido siempre en el Parlamento, pero antes eran más ingeniosos y cultos: “Vamos a ver: su señoría ¿vota o transita?”, este es muy bueno.
ResponEliminaAcabo de entrar.
ResponEliminaHoy, a las 13 horas ha sido enterrado un sobrino de Mayte. 56 años.
Resulta que el sábado a las 7 de la mañana le dio un infarto. Lo llevan al Clinic (vivía casi enfrente). Le han de hacer la autopsia. Sábado no hay forense, ni de guardia, ni de leches. Domingo no hay forenses, ni de guardia, ni de leches. Lunes a la lista de espera. Martes por la mañana autopsia, y miércoles la misa y al tanatorio.
O sea, cinco días insepulto porque no hay forenses, entre otras cosas, cinco días de hacer padecer la familia, la mujer, los hijos, los padres...
Un despropósito. Un verdadero despropósito.
L'ombra de Boi Ruiz i Artur Mas és allargada, amb ells va començar tot el desgavell de la Sanitat. Ho sento, era molt jove per morir. DEP.
ResponEliminaCreeme, un despropósito que a ningún padre ni madre, ni mujer, ni hijos se le debería hacer pasar. Cinco días enteros, desde un sábado a las 7 de la mañana y hoy lo entierran a la una de la tarde ... Esto es una canallada.
ResponEliminaÉs per denunciar-ho, i a més suposo que no és el primer cas que es dona. Els caps de setmana o el mes d'agost millor no emmalaltir ni morir-se. Recordo que al pare un cap de setmana d'agost a l'Hospital General de Catalunya, del poc personal que hi habia, una infermera me'l va posar a 9 d'oxigen....va embogir. Li vaig dir de tot.
ResponEliminaSupongo que en estos feudos de sucesores de los indigetes (indigets) fundadores de lo que luego los romanos (eróticos ellos) llamaron Gerunda, debe pasar tres coma cinco cuartos de lo mismo. Así que tomo nota y procuraré no morirme en jornada próxima al "finde". Entres las cosas sanitarias y el "papá ven en tren" nos está quedando un "shitland" de diseño.
ResponEliminaMis condolencias para los familiares del sobrino. Abrazo para Miquel. Lo dicho, Keep calm and carry on.
Es inaudito, Ricard. Llevamos con esto desde el sábado, que nos llamaron a las ocho de la mañana. Era sobrino directo de Mayte y nos unía una gran relación, pues mi hijo y él estaban muy unidos en cosas de deportes.
EliminaHoy se le ha dado entierro a las 13 horas...desde un sábado a las 7 de la mañana que entró cadáver en el Clinic.
Una tortura para los familiares.
Gracias, gracis. de tot cor.
salut
Me he trasladado tan lejos en el tiempo, no sin razón, sino porque uno tiene la impresión de que en aquellos tiempos, los indigetes que eran tribus íberas anteriores a la dominación romana de las tierras de la actual Girona, tenían el tema mortuorio, mucho más simple y digno que lo que tenemos ahora casi tres mil años después. Hoy en día solo es un negocio. Uno de los más miserables posibles.
EliminaI et diré més, el negoci de la mort és un negoci obscè, en mans d'uns pocs amb molt de poder Fixa't com la Colau no s'en va sortir, ni hi ha cap Govern o ajuntament que hi posi ma.
Elimina