ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

GARCIA ALBIOL I ELS GITANOS ROMANESOS

Vaig parlar el més de maig de l'any passat de García Albiol i els gitanos romanesos, atès les seves manifestacions no són  noves. Ara, que és a punt de ser proclamat alcalde de Badalona, s'ha reobert la causa contra ells per declaracions xenófobes contra els gitanos romanesos. El text que ve a continuació l'he publicat tal qual el vaig publicar fa un any, no he tocar res, segueixo pensant exactament el mateix que vaig escriure: 

Diguem-ho clarament i no siguem hipócrites. Quan el Sr. Garcia Albiol diu que els gitanos romanesos delinqueixen i són un problema, no fa més que expressar una realitat que molta gent comparteix. O delinqueixen o molesten demanant amb cara de pena agenollats al terra, o als aparcaments de centres comercials, demanant diners per comprar "pañolos pañolos" per al seu nadó que sempre està sospitosament adormit i molt tapat.
Ja sé que no tots els gitanos romanesos obren d'aquesta manera, però de les que he dit podeu tenir la certessa que d'una u altra de formes opera la majoria, d'alguna cosa han de viure o malviure.
I aquí no es tracte d'anar de bonista dient que són una classe pobra i desfavorida, etc etc, que d'aquests també en tenim ara i abans a casa nostra tot i que sovint dona la sensació que ho volem ignorar o no ho volem veure. I no és un problema de ser racista (jo ho sóc) i no n'ès conscient aquell que digui que no no és, perqué tots ho som, ho volguem reconèixer o no. Tot allò que ens es desconegut crea una sensació en nosaltres una sensació de malfiança i por, i és per això que tots som racistes amb els altres, i els altres també hon són amb nosaltres. A banda que aquesta reacció esquintçant-se les vestidures de la resta de la classe política, és d'un fariseu tan o més censurable que l'actitud que li retreuen al Sr. Garcia Albiol.
Què el Sr. Garcia Albiol atía aquest foc per interessos electorals? ja ho sé, la mesquinesa és part inherent en la classe política que no repara en res a l'hora de usar demagogicament el que calgui per aconseguir el seu objectiu, o sia els vots, i possiblement hi ha situacions com aquesta en que no és considerat correcte esmentar-les. Però en aquest cas, prescindint de la oportunitat del moment o de si s'ho podia estalviar, no ha fet més que expressar el pensament i el sentiment de molta, de moltíssima gent, i la realitat que és tossuda, ho demostra.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Aquesta xenofobia polititzada no és més que un reflex de malaltia.
    Desinformats i ignorants, la culpa sempre és dels altres.

    Tots som immigrants, només que els penúltims són els que pitjor ho admeten.

    Ja ho deia aquest personatge al pastís amb el que festejaven la vistòria electoral: "Mol per fer". I tant, nano, i tant.

    ResponElimina
  2. Dues coses:
    1) García Albiol no expressa "una realitat" que molta gent comparteix, sinó una "percepció" que molta gent té.

    2) La mesquinesa no és inherent a la classe política; ni als lampistes, ni als administratius ni als empleats de banca: hi ha gent mesquina i hi ha gent que no ho és. García Albiol pertany als primers.

    ResponElimina
  3. Joan, els gitanos romanesos que hi ha al meu barri i en tenim uns quants, són els que descric al comentari i dels qui parla Albiol. Per altra banda, al meu barri hi ha molt negres que treballen o recullen deixalles i magribins que pocs d'ells treballen, atès la majoria deambulen tot el sant dia i alguns d'ells trafiquejant droga, poru que ho sap la policia que els registra cada dos per tres, i aquesta és la realitat a peu de carrer.

    ResponElimina
  4. Malauradament no és una percepció Brian, és en general una realitat palesada dia a dia. Que no es consideri políticament correcte parlar-ne és un altra història, però la realitat és la que és, almenys al meu barri. I consti que a Sabadell ha guanyat Bustosd que és del PSc.

    ResponElimina
  5. Aquest paio és l'ou de la serp (un ou més), i me n'alegro que li parin els peus. De tota manera, resulta curiós que el jutge reobri el cas just quan guanya unes eleccions... Però la pregunta és: perquè va arribar a candidat? On falla el sistema? Perquè al País Basc som tan estrictes amb els missatges radicals i tan poc fora d'ell? Quan reaccionarem davant de Plataforma per Catalunya? Quan sigui tard?

    ResponElimina
  6. Lluís, no t'enganyis, aques home diu el que molta gent vol escoltar, i ell ho sap, per aixó l'han votat. El problema dels gitanos rumanesos i dels marroquins és real i s'ha de solucionar, no com ell vol, però s'ha de trobar una solució. A CIu pensen com ell, pero simplement no ho diuen i és cert també que els de CIu no tenen ni gitanos rumanesos ni magribins al seu barri.

    ResponElimina
  7. Sí, per desgràcia és obvi: els convergents pensen com ell però els hi deixen la feina bruta. Això de Convergència és un club mafiós, i els sicaris són el PP. Tant pel que fa a immigració com a pressupostos. Ho tenim fotut, però cal anar fent això mateix, denunciant una vegada i una altra abans no sigui massa tard.

    ResponElimina
  8. Lluís: Garcia Albiol és el que és i més, però el que diu ho pensa molta gent i no tan sols a BADALONA. ATIAR LA XENOFOBIA ÉS FÀCIL, el carrer n'està ple.

    ResponElimina