{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'INDEPENDENTISME CREIX . . .


. . . .  PERÒ NO ES MULTIPLICA.

Segons un sondeig del CEO, un 45,4% dels entrevistats 'votaria a favor de la independència de Catalunya' (2,5 punts més que fa tres mesos); un 24,7% 'votaria en contra de la independència', i un 23,8% no aniria a votar.
Vist així queda molt bonic, però sabem fa temps dues coses: que el resultat d'un sondeig està molt condicionat per com es formula la pregunta (a Libertad Digital en saben molt d'aixó) i que la gent en ser enquestada tendeix a mentir. A banda, aquí tenim una questió de conceptes, el votant sap diferènciar quan vota a un alcalde, a unes Autonómiques, les Europées o les Generals, i és per aixó que els partits independentistes treuen els pocs vots que treuen en Autonòmiques o Generals, aspecte que contradeix aquests sondeigs.
Cert és que la gent està receptiva i a banda de l'independentisme clàssic ha sorgit amb força l'independentisme emocional (en parlava fa un any), però no deixa de ser un independentisme de saló, teòric, car a la practica, i ja es veurà el 20-N el vot independentista no arribarà ni al 10%, amb sort. Ja es diu que una cosa és la teoria i una altra la pràctica, i més en un país conservador de mena com el nostre.

Publica un comentari a l'entrada

14 Comentaris

  1. Tienes razon, mi pueblo se va a independizar. Tiene todos los requisitos habidos y por haber, consultado el personal ha dicho que si. Buniel uno, grande y libre (se decia asi, ¿no?)

    ResponElimina
  2. Yo como en el sur....me voy al bar....

    ResponElimina
  3. Jo crec el mateix, aquests tant per cents no són 'reals' sinó emocionals.

    ResponElimina
  4. Debo ser cauteloso, no soy de allí, pero en todo caso, mi voto sería regional.
    Conociendo más Galicia que vuestra tierra, siempre preferí al BNG.
    Ser independiente no puede asustar, porque dependerá de cual es la política de fraternidad y relación con los demás pueblos o países.
    Salut amic

    ResponElimina
  5. Amb tantes caps que son un mon...


    Salut!

    ResponElimina
  6. Potser no es multiplica, però sí es normalitza. Fa ben poc eres un heretge si parlaves d'independència. Ara és una alternativa més, i no, comença a no fer por. Al temps.

    ResponElimina
  7. Temu: Te estoy contestando desde la república independiente de la Creu Alta.

    ResponElimina
  8. pozí . . . Miquel, és quan vaig trompa que hi veig clar

    ResponElimina
  9. i les emocions Júlia, a l'hora de votar es guarden al calaix del fons.

    ResponElimina
  10. totalmente de acuerdo,Omar

    un abrazo.

    ResponElimina
  11. No és mou, a la pràctica Joan, només puja a la teórica i a la retórica però no a les urnes. Deia Saranago que els npptes són grans fingidors, doncs bé, els catalans devem ser la majoria poetes.

    ResponElimina
  12. 'Amb tantes caps que son un mon...' RETRETE, . . . i amb not understand

    ResponElimina
  13. Es clar!!!!

    A vegades fa falta materia gris. Aixó es el problema. Pero algún día there'll be understand, i am sure, señor Puigcarbó.

    Hem de ser positius, pero potser que no sigui cuestió de ser positius. Qui lo sap, voste? Jo es que no se res, crec que com la majoria.

    Andri

    ResponElimina
  14. I jo que crec que els independentistes tenim motius per estar contents!

    ResponElimina