El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, descarta apujar l'IVA i els impostos especials, i considera que Brussel·les ha de marcar un nou objectiu de dèficit públic per a Espanya el 2012 - l'actual és del 4,4% del PIB-que tingui en compte l'escenari de "recessió".
En una entrevista concedida a La Vanguardia, Montoro ha garantit que, si Brussel · les dibuixa un nou escenari i modifica el límit de dèficit per a Espanya per al 2012, tal com espera, el Govern espanyol "l'assumirà en la seva totalitat".
Preguntat per si el Govern renúncia llavors a reduir el dèficit al 4,4% del PIB aquest any, cosa que comportaria un ajust d'uns 50.000 milions d'euros, ha assegurat que el Govern "no renuncia a res", i que complirà "amb el que digui Brussel·les ".
"No obstant això, és obvi que quan es va fixar reduir el dèficit del 6% al 4,4% es va fer amb un escenari de creixement econòmic i no de recessió com el que ens trobem (...) El que Espanya defensa és aconseguir la estabilitat de forma realista ", ha afirmat Montoro.
En aquest context, ha argumentat que si el Fons Monetari Internacional ha modificat les seves previsions econòmiques, el Govern espanyol "està esperant que Brussel·les també el canviï i l'adapti a la nova situació", i ha alertat que si la UE no s'adapta el pla d'estabilitat "no només s'enfonsaria Espanya, sinó tot Europa".
Preguntat per si pujarà l'IVA, l'ha descartat perquè això s'enfonsaria més l'economia i perjudicaria "a les capes socials més febles", i ha dit que tampoc té sentit apujar els impostos especials (gasolina, tabacs i alcohol).
Vol dir que el Sr.Montoro hi entén d'economia el que vostés o jo, només que vostès o jo sabem que de la mateixa manera que desprès de les eleccions andaluses ens tornaràn algún caleró dels que ens deuen per que callem la boqueta, ens apujaràn tambè l'iva al 21 o al 22%, i ell ho sap també. El que em pregunto és com s'ho farà el Sr.Montoro per explicar-ho, atesa la seva peculiar manera d'entendre com funciona la economía. 
En temps del Paco (Alies el Franco) quan davant els rumors sortia un ministre dient que no s'apujaria la gasolina, corriem tots a la benzinera a omplir el dipòsit, car sabíem que el desmentit volia dir que l'endemà s'apujaria, i no fallava mai.