Segons he vist a les pel·ícules americanes en més d'una ocasió, el Jurat Popular en alguns judicis, quan l'acusat considerava que era culpable però no es podia acabar de demostrar, l'acabaven absolent considerant-lo "No Guilty" No culpable, que no vol pas dir que sigui innocent sinó que vol dir: sabem que ets culpable però no s'ha pogut demostrar.
El Sr. Francisco o Paco Camps, malgrat haver mentit, ha estat considerat no culpable pel Jurat popular. El Sr. Camps, va dir en la seva declaració davant la justícia, que els vestits rebuts els havia pagat amb diners de la Farmàcia de la seva esposa, lo qual sembla ser mentida, i en canvi el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, on per cert un dels tres magistrats és un públicament reconegut molt bon amic seu, va reconèixer implícitament en la seva sentencia que va rebre la prebenda dels vestits tot i que considera que no tenia res a veure amb les adjudicacions posteriors a l'Empresa Orange Market, la mare dels ous de tot l'entramat del cas Gürtel. Aixó seria correcte en el cas del Sr. Costa atès en rebre també ell vestits com a "obsequi" era un simple militant de base.
Em venen al cap moltes preguntes sobre acceptar obsequis quan ets al poder i no em refereixo als que reben els caps de compres d'Empreses per Nadal o els directors de Bancs o Caixes o semi-funcionaris de la Generalitat o Govern Espanyol. Pensava en si es pot considerar delicte o intent de suborn regalar un Iot, l’últim Bribón a la primera autoritat del país, com varen fer els empresaris mallorquins a Sa Majestat Joan Carles I. A banda d'aquesta consideració, el que és cert és que el Sr. Francisco Camps va mentir en la seva declaració i aixó en un país modern i democràtic implicaria el seu processament i dimissió només pel fet de mentir, procès que va costar dons anys però s'ha acabat produïnt. Somriu Francisco Camps en escoltar el veredicte del Jurat Popular, potser perqué ja el sabia de molt abans. Aixó és Can Garlanda. Ja vinc, me'n vaig a robar quelcom gros, que si robo poc encara em tocarà anar a la garjola.