Els anys 40, la immigració provinent de diverses regions de l'Estat Espanyol, va afluir a Sabadell sobretot per una demanda creixent de mà d'obra per part de la industria tèxtil. Davant la manca de vivendes uns es varen construir mica en mica les seves cases en barris com Ca N'Oriach, Can Puiggener, Torre Romeu i altres i alguns varen anar a viure en coves com les de Sant Oleguer a la vora del riu Ripoll, on ara hi ha les cases de Cal Garcia al damunt i la bassa de Sant Oleguer a baix al riu. A l'any 1946 hi havia censades 119 coves que a l'any 1955 havia disminuit a 82, fins que a l'any 1958 es varen deixar d'habitar les coves. 

A l'any 2010 l'Ajuntament de Sabadell va iniciar actuacions per tal de rehabilitar i fer visitables al públic el conjunt d'habitatges excavats a les Coves de Sant Oleguer, un conjunt excepcional per entendre el fenomen de la immigració durant els primers anys del franquisme. Per tot això, el conjunt d'habitatges de Sant Oleguer constitueix un referent a la Ciutat de Sabadell per explicar el període comprés entre els anys 40 i 50, no únicament al públic escolar, sinó també al conjunt de la població.
Qui com la meva dona vivia al costat de les coves, a 'Can Rimblas' el paisatge no li es desconegut, prou hi anava amb sa mare i una altra veïna sovint a portar pa i gra per ajudar a la gent de ldes coves.
No hi ha res de nou, llevat el que hem oblidat, i aquest gest d l'Ajuntament és precisament perquè no oblidem ....