La portada de 'el periódico' de paper d'avui, - que et taca els dits quan el llegeixes per la collonada de la tinta ecológia i a més sense grapar i mal plegat -, obria amb una informació ridícula 'Ja no és ficció' en la que explicava que a l'any 2100 Catalunya es quedarà sense platges ni aeroport pel canvi i el climàtic, això, segons els experts. 


Els experts són un individuus que com vosaltres o jo no tenen ni idea de que passarà realment a l'any 2.100, però com se suposa que són experts, es distreuen una mica fent previsions catastrófiques a 80 anys vista que ningú por desmentir ni corroborar. 
El diable sap per diable no per vell ni per expert, i aquí amb la bestiesa del canvi i el climàtic s'en diuen moltes de  bestieses, de manera gratuita, sense cap base real. 
De canvi climàtic ni ha hagut sempre, de fet és constant, o si no, com és que a Santa Maria de l'Estany, ara l'Estany, on hi havia això, l'estany, abans d'arribar al poble, està encara a dia d'avui ple de petxines?, petxines que també es troben a Montserrat i a molts altres llocs de l'interior. I és que no hi ha res que no hagi  passat abans, i en comptes de quedar-se Catalunya sense platges ni aeroport a l'any 2.100, simplement la platja  -  en el pitjor dels casos - estarà en un altre lloc, a lo millor a Barberà del Valles, i l'aeroport ja no farà falta, uns quants anys abans - bastants - l'aviò, per obsolet i contaminant ja haurà desaparegut com a mitjà de transport, com els cotxes, per què espero que abans de l'any 2100 hàgim entrat ja de veritat al segle XXI, cosa que de moment encara no hem fet. Malfieu doncs dels experts, que com vosaltres o jo no en tenen ni idea, simplement tenen menys vergonya. Vergonya que si ha tingut el periódico avui; el que a l'exemplar en paper era portada, del digital ha desaparegut. Kafka signaria aquest escrit, crec, des del meu punt de vista, la noticia de 'el periódico' per absurda és Kafkiana, o com a mínim surrealista, o surreatonta. 
Haig de dir-vos però, que de fonts ben informades, de primera mà, heu de saber que la Moreneta està fent cursets de natació accelerats.