Unitats antiavalots de la policia francesa han dispersat amb gasos lacrimògens i càrregues una protesta a la plaça de la República, al centre de París, vinculada amb la cimera del clima (COP21) que comença demà que s'ha saldat amb un centenar de detinguts.

Malgrat que la manifestació no havia estat autoritzada, sí es va permetre que, tot just dues hores abans, es formés una cadena humana que es va estendre pacíficament al llarg de diverses avingudes i bulevards de l'est de la ciutat, des de la plaça de la República fins la plaça de la Nació, un recorregut d'uns tres quilòmetres. A més els manifestants havien col·locat més de 10.000 parells de sabates entre els que es trobaven també els del Papa Francisco, que ha volgut també marcar un gest de proximitat amb els que no han pogut manifestar-se i d'exigència amb els negociadors dels 195 països implicats en la COP21.

El més curiós o esperpèntic és l'especificació absurda i inútil d'aquesta cimera. Cal reunir-se a bombo i platerets a París, provocant clarament a aquests manifestants, quan saben per endavant els 'liders'que no solucionaran ni decidiran res en el tema del canvi climàtic, i si decideixen alguna acció, tampoc ho compliran com ha passat en les anteriors reunions, tan inútils com ho serà aquesta.
Es tracta només de fer el paperot, d'una posada en escena obscena i inútil, de cara a la galeria que no es creuen ni ells mateixos, que seguiran contaminant en els seus respectius països i empreses en pro de la fabricació barata de qualsevol producte de consum per alimentar als àvids ciutadans el proper black friday.
Tot això de la reunió de París és mentida, és només teatre i del dolent, molt dolent, l'embull de l'antiga farsa. És la cimera dels idiotes.