La noticia tal i com ha estat publicada al diario de Burgos, sorprén, sembla certa, encara que no he trobat res més a la xarxa per confirmar-la, ni se m'ha ocorregut de trucar a l'ajuntament de Mollet per contrastar-la, això seria feina de periodista i jo no ho sóc. De fet amb la gent que hi ha darrere la proposta, no és que em sorprengui massa tampoc. La proposta no ve de l'Alcalde del PSC com podreu llegir, sinó del grup municipal Ara Mollet-ERC-Mes, 
"Una propuesta del grupo municipal de Ara Mollet-ERC-MES en el Ayuntamiento barcelonés estudia cambiar el nombre de la avenida de Burgos por incumplir con la Ley de Memoria HistóricaEs una de las avenidas principales de la localidad barcelonesa de Mollet de Vallés, la prolongación de la Jaume I, desde la que se llega a la Plaza Mayor y, por consiguiente, al Ayuntamiento, además de al Parc de Can Mulá. Se llama avenida de Burgos pero podría cambiar, quizás, de nombre en breve. ¿El motivo? El grupo municipal de Ara Mollet-ERC-MES considera que su denominación es "franquista".En el pleno que el lunes se celebró en el Consistorio de Mollet del Vallés, gobernado por Josep Monrás Galindo, del PSC, desde junio, Ara Mollet-ERC-MES ha presentado cuatro mociones, una de las cuales propone el estudio del cambio de nombre de céntrica avenida. El partido independentista argumenta que es necesario "dar cumplimiento a la Ley de Memoria Histórica", puesto que se considera que Burgos nada tiene que ver con la localidad "ni con posicionamientos democráticos". La proposición fue aprobada por unanimidad.Para Ara Mollet-ERC-MES el nombre de la avenida de Burgos es, por tanto, franquista, consecuencia de que el gobierno del Alzamiento estuviera en la capital burgalesa antes de la toma de Madrid. Por todo ello, los ediles de la agrupación republicana exigen el cambio de nombre de esta arteria de la ciudad. Ahora, con la moción aprobada, se estudiará si la Ley de Memoria Histórica obliga a variar la denominación de la vía."
Es veu que no tenen els d'Ara Mollet,ERC-MES que perdre el temps amb foteses com aquesta, posats a canviar noms, Jaume I no era tampoc cap ángel de la Guarda, i així podriem anar seguint, cal recordar que a Mollet hi ha el carrer de la carretera, que deu n'hi do!. Però tornant al tema de Burgos, a la capital castellana hi ha de tot, como a qualsevol altra, no crec que els de Gamonal siguin molt franquistes, ni en moltes altres zones de la ciutat, i el fet de retirar el nom a l'Àvinguda de Burgos d'entrada és una ofensa greu a tots els ciutadans de Burgos que no són franquistes, que segur són la majoria, que jo hi he estat diverses vegades i conec gent d'allí que us asseguro que no ho són per res de franquistes, ans al contrari.

Tot això s'acabaria si els carrers portessin números com a Manhattan, o noms de flors com al Llano, el carrer de les Magnolies, per exemple, per què sinó és un no parar. A banda que la llei de memòria històrica o histèrica a vegades amb decisions com aquesta, hauria d'aplicar-se en el que és fonamental que és obrir totes les foses del assassinats pels franquistes per identificar-los i donar-los una digna sepultura, aspecte en el que - per cert - no hi col·labora gens l'actual Govern de la capital d'Espanya.

L'orígen d'aquest apressat escrit d'un diumenge al matí, que no estaba previst, el trobareu aquí.