Ana Mato amb Madame Candy Crush
Ana Mato rebrà una indemnització de 54.000 euros del Congrés perquè no troba feina. L'exministra de Sanitat, Ignacio Gil Lázaro (PP) i Isabel López Chamosa (PSC) són els que més diners rebran d'entre les 64 sol·licituds aprovades. Si amics i amigues, Ana Mato no troba feina. I és per això que l'exministra de Sanitat, que va dimitir quan el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz la va considerar "partícip a títol lucratiu" del cas Gürtel, rebrà del Congrés una indemnització de gairebé 54.000 euros repartida en 19 mesos.

La cambra baixa reserva una partida d'1,3 milions d'euros per indemnitzar els parlamentaris que no es reincorporen al mercat laboral després la seva tasca al Congrés. Aquest pagament, de 30 dies per any treballat com a diputat fins a un màxim de 24 mesos, és incompatible amb qualsevol altre ingrés, ja sigui del sector públic o privat.

Fins a 64 exparlamentaris han vist com la Mesa del Congrés aprovava el passat dimarts la seva sol·licitud per acollir-se a aquestes pensions que per al 2016 és de 2.813,87 euros mensuals. Ana Mato, que va cessar com a diputada el passat 13 de gener i va començar a cobrar el 12 de febrer, té dret a 19 mesos d'indemnització (53.464,53 euros en total) pels seus 19 anys ocupant un escó en dues etapes, entre 1993 i 2004 i entre 2008 i 2016.
Mato no és, però, la persona que més indemnització rebrà. La superen el seu company al Partit Popular Ignacio Gil Lázaro i la socialista Isabel López Chamosa. El popular rebrà el màxim de la prestació (24 mesos) i la representant del PSC li toquen fins a 20 mesos.

La mesura em sembla justa, a una senyora que té al garatge de casa seva un Jaguar i no se n'assabenta, com li va a donar feina algú en el seu sa judici, a més a més amb els 53.464,53 euros que percebrà ded l'erari nostre, entre gasolina, uva i confetti per a la festa d'aniversari del nen, encara li faltaràn diners a la pobra. Hauria de fer un verkami ja!