"Sóc escriptora. M'ha costat molt arribar a reconèixer-ho i encara no sóc capaç de dir-ho sense certa vergonya (em segueix semblant un atreviment i una barbaritat afirmar que em dedico al mateix que Juan Marsé, Eduardo Mendoza o José Agustín Goytisolo, per exemple), però ja puc escriure-ho sense morir-me de vergonya (durant molt temps en els formularis i en els papers oficials seguia posant que era arqueòloga, que és la carrera que vaig estudiar a la universitat). Però no sóc periodista. La qual cosa vol dir que gairebé totes les coses que passen al món m'interessen, és clar, i m'apassionen, em esglaien, em sulfuren o em deprimeixen, segons el dia, però no són el meu material de treball ... MILENA BUSQUETS (EL PERIÓDICO)"

Milena Busquets s'estrena com a col·laboradora a 'el periódico' i el text que heu llegit és la seva carta de presentació. M'ha cridat l'atenció la dificultat per reconèixer que és escriptora, que tenia, i l'entenc, és com dir sóc poeta, jo sóc incapaç de dir-ho i si alguna vegada ho faig, és en tercera persona. No és neix escriptor i menys encara poeta, i no pel sól fet d'escriure prosa o versos s'és escriptor o poeta.
Pel que diuen els qui l'han llegit, Milena pot dir amb veu ben alta: sóc escriptora. No he llegit la seva novel·la 'També això passarà', però hauria de posar-m'hi, ja!.