ÚLTIMS ESCRITS
latest

dijous, 29 de setembre de 2016

SI TECLEGES NO CONDUEIXIS


Pels voltants dels anys 80, es va incorporar a l'Empresa on jo treballava un encarregat nou, era molt vàlid i venía d'Astorga, a Lleó. Al segon dia em comentava sorprés, la quantidad de treballadores sordes que teniem a l'Empresa (n'hi havia unes 200) i vaig haver d'explicar-li no sense sentir rubor aliè, que no eren sordes, que l'aparell que duien a l'orella era per escoltar la ràdio que duien a la butxaca, el Transistor, ara ja quasi desaparegut.
Ve de vell doncs, l'acceptació i comprensió de les noves tecnologíes a la ciutadania. A mí, no deixa de sorprendre'm veure a la gent anant pel carrer gairebé sempre somrient mentre escriuen amb el mòbil davant seu amb les dues mans, i ja havia pensant més d'una vegada que a veure si prendrien mal, atès pel carrer no es pot badar, o als que van aparentment xerrant sols via auriculars. Abans els que anàven pel carrer xerrant sols eren titllats de bojos, ara, sabem que ho són, els uns i els altres.

Llegía l'altre dia que a la ciutat nord-americana de Fort Lee, a Nova Jersey, ha decidit aplicar una nova norma mitjançant la qual s'aplicarà multes de 85 dòlars (66 euros) a les persones que escriguin missatges als seus mòbils mentre caminen per evitar accidents. La norma es va anunciar al març i ja s'aplica. Durant les últimes setmanes ja s'han registrat 117 multes per aquesta infracció.

L'enviament de missatges a través de mòbils s'ha disparat amb l'arribada dels serveis de correu i missatgeria instantània. Veure pel carrer a una persona caminant amb la mirada al dispositiu ja és una cosa habitual. Tot i que aquesta conducta és habitual, el cert és que suposa un greu perill per a l'usuari i per a la resta de persones.

Investigadors de la Universitat Stony Brook a Nova York han demostrat que les persones que escriuen al mateix temps que caminen tenen un 60 per cent més de possibilitats de desviar de la seva trajectòria. Aquesta desviació pot derivar en accident, ja que no s'observa els objectes o persones que hi ha a la trajectòria. Per evitar aquest tipus de problemes, ja hi ha iniciatives com la de Type and Walk, una aplicació que utilitza la realitat augmentada per mostrar als usuaris en els seus telèfons el que tenen davant mentre caminen i miren el seu 'smartphone'. Els caçadors de Pokémos els deixo a banda, és una altra mena de personal irrecuperable.

Aquesta teoria és certa, venia avui amb la bici de Badia i quan era a la via Massagué, una noia davant meu s'ha saltat un semàfor en vermell (normal en els ciclistes), però és que anava fent ziga-zagues. Quan he arribat a la seva alçáda, he vist que estava teclejant el seu mòbil mentre anava amb la bici. L'hi he clavat una bronca que ni el seun pare, i com és lògic, la noia fins i tot s'ha molestat i ha passat de mi.

Tot plegat molt modern i que ens costa d'entendre als qui som d'una altra generació, de la mateixa manera que a l'anterior li costava entendre moltes de les costums que teniem nosaltres, però, abans com ara, s'ha de ser responsable: SI TECLEJES, no CONDUEIXIS.

« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. Jo ja he renyat a un parell que estaven a punt de xocar amb mi. La gràcia és que en els dos cassos s'han rebotat molt dient-me que el que havia de vigilar era jo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. ja ho veus, es que la noia anava amb la bici fent ziga zagues, que un cotxe se la podría emportar per davant...

   Elimina
 2. Estic fart del conductors que aprofitan el semafors per teclejar a la m... del whatssap. Am la manca de reacció al cambiar la lluma al verd, provocan encara mes lentitud al tráffic.

  Ho he experimentat molts días a la entrada per la Avinguda de la Diagonal, on el semafors van sincronitzats. Unas cuas tremendas

  Aquesta d´anar en bici i teclejant no la havia vist encara, hi ha que ser beneit o irresponsable.

  Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo vaig veure a PUERTO DEL CARMEN, un paio en bici fent-se selfies amb el pal.

   Elimina
 3. Nunca hago zigas zagas por teclear...lo mio es culpa del gin tonic.

  ResponElimina
 4. La gente teclea demasiado y habla muy poco con sus cercanos, dicen que eso es ser moderno, yo opino otra cosa.. ejem, ejem..

  ResponElimina
  Respostes
  1. es la sociedad de la incomunicación más bien comunicada.

   Elimina