"L'empresari Livio Lo Monaco va cedir el seu iot a l'oenagé Proactiva Open Arms, però nosaltres no tenim iot. Podríem donar algun dels euros que gastem en coses prescindibles, encara que potser no ens agrada perquè sembla caritat. Podríem donar un cop de mà com a voluntaris en alguna ONG si ens sobra temps. Però potser no ens sobra ni temps ni diners. No ens paralitzem tampoc. Es poden fer altres coses. Andreu Rul·lan, capità de l'Astral, deia ahir en aquesta mateixa pàgina: «Només una opinió pública informada pot empènyer els polítics a legislar contra la desigualtat, que està en l'origen de la seva fugida de la misèria i la guerra». Doncs això. Jordi Évole".
Les paraules del capità Rul·lan de l'Astral poden sonar a utopia, però no tindria per que ser així. Quantes utopies s'han assolit? Les utopies d'ahir són la realitat d'avui i el desencís de demà, deia fa temps, però la lliçó de Proactiva Open Arms, i ho dic en global tot i que l'ànima de la ONG és Óscar Camps, ens ha demostrat que si en comptes de teoritzar i pontificar des del sofà o la barra del bar, s'actúa, el que semblava impossible és possible, i totes aquestes vides que momentàniament Camps i la seva gent han salvat en són la prova. Però com passa a Àfrica i altres llocs del planeta, aquesta funció la compleixen nomès les ONG no governamentals, sovint no en les millors condicions, ni ajut dels governs, ni tan sols reconeixement.
Explicava Oscar Camps avui a can Basté que necessitarien un remolcador que els permetria actuar tot l'any, a banda de poder acollir al vaixell 400/500 persones i amb millors garanties, pero aquest remolcador costa 2 milions d'euros, i clar no els tenen, però afirmava que estàven treballant per aconseguir-los. I aleshores he pensat que hi ha un emèrit al qual l'ùltim Bribón li va costar un milió d'euros, que deien o es deia li havien regalat una serie d'empresaris mallorquins. I he pensat tambè en 'Z' de Correa que té molts diners a Suïssa, i 'Z' no es diu però s'intueix qui és, un 'bribón', i dic jo que de 'bribón a bribón', per dignitat i decència, l'emèrit (sempre pressumptament), quelcom podría o hauria de fer per ajudar als de Proactiva Open Arms. No és una utopia, o potser si, però ja hem vist que a vegades, les utopies deixen de ser-ho per transformar-se en realitat.
Nadie de la realeza dará nunca nada.
ResponEliminaTienen en sus genes que todo les viene dado por la gracia de Dios, a lo que alguno con sorna contestará que Dios es un desgraciado.
Puedo afirmar que sólo los que tienen poco y saben lo que es no haber tenido aflojarán algo de dinero y un poco de tiempo.
Hay excepciones que confirman las reglas, como es el caso de Lo Mónaco, al que hay que mirar con respeto.
Te aseguro que cuando compre un colchón , lo compraré de esa marca, y no compararé el precio.
Por lo demás nada que uno a mi edad no sepa. El ser humano es previsible.
Nos tendríamos que preguntar muchas cosas, entre ellas el porqué en Inglaterra gana la ultraderecha; en Francia la derecha más rancia; en España la derecha cada vez con más fuerza; en Alemania los ultras lo queman todo y ya tienen el cupo de entrada y nadie dice nada; en Austria no pueden ver un migrante; en Suecia odian el color negro; en Polonia y en Hungría han cerrado las fronteras; en Luxeburgo y en Suiza no tienen la entrada permitida...Quedan Bélgica, Holanda, pero no Islandia ni Noruega, que gobierna un centro-derecha. Y no nos olvidemos de Italia, donde la derecha está permanente, pero son super solidarios con los rescates.
Y por último el país con menos recursos al lado de Irlanda, Grecia, donde gobierna una pseudo izquierda, que no teniendo más que piedras y salarios de pensiones de 600 euros, son los más acogedores de toda la Europa, y de largo.
Ja ho sé que no mouran un dit, nomès hop he dit perm comparar, el iot de l'emèrit va costar un milió d'euros, no sé si encara el té, però de ser aixùi, el podria subhastar com el del Xavi Hernández.
EliminaQuan a Europa la única que ha fet alguna cosa pels inmigrants (potser els necessitava), pero ho està pagant a les urnes. Ve a ser com aquí, tothom és compadeix dels pobres inmigrants, pero aqui que no vinguin que enjs prendran la feina, o sia com a la resta d'Europa.
salut
Buscar culpabilidades en otros siempre descansa mucho y no lo digo por ti en concreto, sino por todos nosotros... "semos asin"...
ResponEliminay normalmente sin actuar, quedándose en el fácil acto del gesto desde el sofá de casa. Ya lo sé, sólo que yo actúo, lo que sucede es que estas cosas no hay que decirlas hay que hacerlas...
ResponElimina