Una tarda fa ja molt de temps a Bongónia, varen trucar al telèfon fix de casa, ara com nomès en teoria poden trucar-hi des de tres números de telèfon, si no és cap d'aquests, no l'agafem, però en aquells temps encara ateniem les trucades desconegudes. Aquesta va anar de la següent manera:
  • "Bona tarda: li truquem de part del President Pujol, era per saber si pensa vosté votar a Convergència i unió a les properes eleccions, (perqué fa temps hi havia a Bongónia un partit que es deia Convergència i unió).
  • Resposta: Oi tant senyoreta, aqui a casa sempre hem votat a Convergència i unió, des de les primeres eleccions a que es varen presentar. Ja li pot dir al President que pot comptar amb el meu vot i el de la meva senyora. Ah! i gràcies per la seva trucada, senyoreta."
  • Nasti de plasti, a casa votàvem al Pasquis i fins i tot a un tal Montilla, que ja....
Ço és una enquesta, i el seu erroni resultat.

I ja que parlem d'enquestes i analistes polítics, ara, a ran de les eleccions nord-americanes, ha aparegut una nova espècie: l'analista forense. Aquest analista és el que després d'haver dit que guanyaria Hillary Clinton, si o si, ens explica a toro passat qual disecció forense per què no va guanyar Hillary i per què ho va fer Trump. 
Deu ser perquè cap d'aquests analistes polítics és blocaire, una espècie ignorant segons Nacho de Sanahuja, que no tenen dret a opinar ni a dir res de la vida en general, mentre que els analistes polítics son gent il·lustrada i saberuda que saben de que parlen, com s'ha vist en aquestes darreres eleccions, quan el sorpasso de Podem, o quan el Brexit. Succeeix que hi ha gent que a vegades parla per boca d'ase, o de bocamoll, com seria el cas de l'il·lustre i refinat fals empresari egarenc que actúa o sobreactúa a can Basté.