El regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté ha indignat el PSC al vincular la figura d’Ernest Lluch, assassinat per ETA, amb el Grup Antiterrorista d’Alliberament (GAL). Dilluns es complien 16 anys de l’assassinat del que va ser ministre de Sanitat. Va ser al pàrquing de l’edifici on vivia, a Barcelona, on li van disparar dues vegades al cap. L’alcaldessa, Ada Colau, va fer un tuit dilluns per recordar l’aniversari de la mort: «Fa 16 anys que ETA va assassinar un home compromès i estimat, a Barcelona i a tot arreu. Ernest Lluch, sempre en la nostra memòria».

Garganté va respondre a Colau amb un altre tuit: «I del PSC-PSOE». I quan un altre usuari de la xarxa social li va preguntar a què es referia amb aquesta precisió, el regidor va contestar: «Doncs que era del PSOE (que no eren, per cert, unes germanetes de la caritat precisament)», text que acompanyava la foto en què Felipe González abraça José Barrionuevo i Rafael Vera, que ingressaven a la presó condemnats pel segrest de Segundo Marey, obra del GAL.

S'ha de ser molt mala persona, un  pur detritus, vaja, per vincular a Ernest Lluch amb els GAL, Garganté, és d'una baixesa moral repugnant, i no és la primera vegada que es mostra com és. Crec que hauria de rectificar ja! i sinó jo, del PSc emprendría les accions pertinents per inhabilitar-lo políticament. Ara que parlen de línies vermelles, Garganté n'ha trepitjat una que no havia d'haver traspassat. Això només ho fan els miserables.