ÚLTIMS ESCRITS:
latest

L'ESTAT CONTRA JAMES WARD


Que les lleis i la religió estan fetes per fotre a l'home, és ben cert, vegeu sinó el cas kafkiá de James Ward que per un enrenou jurídic, havent estat condemnat a 10 menos porta ja 11 anys a la presó. Ward, no és l'ùnica víctima d'aquesta injusticia, d'aquest atropellament, milers de persones al Regne Unit continúen tancats en presons amb penes indeterminades per un esquema polèmic que va ser abolit fa quatre anys. James Ward tenia només 19 anys quan li van dictar una sentència indeterminada de 10 mesos de presó per un incendi deliberat. No obstant això, després de 11 anys, continua confinat en una presó, informa Sky News.

Segons el mitjà, Ward és un dels milers de presoners que es troben actualment en establiments de detenció al Regne Unit sota l'esquema de Empresonament per a la Protecció Pública (IPP, per les sigles en anglès), un sistema de sentències indeterminades que va ser abolit en 2012.
La família de James insisteix que no se li ha donat una oportunitat justa de demostrar que ja no representa un perill per a la societat. La seva germana, April Ward, va admetre a Sky News que James "tenia problemes" pel seu caràcter complicat, però que "mai va tenir cap problema de salut mental".

En una carta enviada a la seva família, James va afirmar que estava perdent l'esperança de sortir de la presó. Tot i els repetits intents en l'última dècada, James no ha pogut convèncer la junta que determina la llibertat condicional que no és perillós i que pot ser alliberat.
L'IPP va ser introduït en 2005, dissenyat per a criminals d'alt risc que havien comès delictes violents o sexuals. Però aquest sistema de sentències indeterminades va ser abolit eL 2012 després de provar-ne l'ús excessiu i després de ser descrit com una "taca" en el sistema judicial britànic.
Més de 4.000 homes i dones segueixen empresonats sota l'IPP. Entre ells, el 81% ja han complert el seu terme mínim. Gairebé la meitat porten a la presó cinc anys o més per sobre per les seves condemnes. La justicia en general es Injusta, pero en aquest cas de la Británica és un autentic enemic del poble.
« PREV
NEXT »

3 comentaris

  1. Y nos hemos olvidaddo de Guantánamo, un paraiso del limbo, en pleno país comunista mandado por EEUU. Eso si que es kafkiano.

    ResponElimina
  2. bé, el que en queda del regim comunista castrista. Pero aix+o d'Anglaterra es molt fort, imagina't la gent que està a la presó injustament. Recordes aquella pelicula 'en el nombre del padre'?. No són gens de fiar els britànics a l'hora d'aplicar la justicia.

    ResponElimina