L'Expresident Artur Mas i Gavarró, s'ha begut l'enteniment o repapieja, vegeu sinó la interpretació sesgada que dona a la Victoria de Donald Trump en les eleccions als Estats Units. Mas s'ha felicitat i ha felicitat en un vídeo casolà a Donald Trump, desitjant-li una executòria presidencial “molt diferent” a l'electoral. Mas també dibuixa un paral·lelisme entre la victòria del magnat nord-americà i el procés sobiranista, per insuflar ànims a les seva gent: “De tant en tant, allò que a vegades sembla impossible, acaba resultant possible. Apliquem-ho també des de l'òptica catalana."
Ja ho té això l'independentisme, que a falta de resultats tangibles, és molt hàbil a l'hora d'adaptar la realitat al seu propi imaginari. El referèndum escocès es va presentar com un pas inexorable cap a l'ingrés a Europa d'un futur Estat català. El 'Brexit' i els seus efectes a Gibraltar, la palanca per alterar les fronteres europees i donar cabuda a noves realitats, com la Catalunya independent. Tant el pacte PSOE-Ciutadans com l'abstenció socialista en la investidura de Mariano Rajoy, prova irrefutable que a Espanya només hi ha una porta a creuar: la de sortida.
Per molt democràtica que hagi estat la seva elecció, el populisme de Trump, el seu exacerbat nacionalisme, el seu rebuig a les minories ètniques, la seva misoginia i masclisme de xulu de barri, entre altres 'virtuts' que adornen el personatge, no serien en principi el millor ejemple a seguir per que el sobiranisme el prengués com a mirall on emmirar-llar-se. Més li valdría prendre nota de la fractura social que pateixen els Estats Units, una perillosa mercaderia que seria millor no importar, i en la que tant li agradaba abonar-si a Mossen Fernández Díaz.
De la mateixa manera que el que preocupa de Trump es que sent com és, es molt possible que porti a terme moltes de les seves estrambòtiques promeses electorals, preocupa tambè la deriva integrista dels sobiranisme a midi que avanci el procés, quan es tregui la careta amable i es mostri tal qual és.
“Vivim temps complexos en què les ferides de la crisi econòmica alimenten la temptació del replegament intern, la sublimació de la identitat i la recerca de solucions màgiques per a les conseqüències de la globalització...” Així reflexionava aquest dimecres al Parlament Germà Bel, referint-se al 'tsunami' de Trump i al temut gir de França en favor de la feixista Marine Le Pen. Sent un connotat sobiranista, a més de diputat de Junts pel Sí, segur que les al·lusions de Bel a la “sublimació de la identitat” i a les “solucions màgiques” no ocultaven una crítica encoberta al projecte independentista.
Val la pena escoltar el vídeo d'ahir d'Iñaki Gabilondo, tot un exemple de lucidesa i honestedad, del que n'està molt allunyat Artur Mas. SBD - 11.11.16
Parece mentira que nos venda una canasta de humo.
ResponEliminaMas, sabe que su idea en EEUU con Trump en el poder, iba a durar tres cuartos de hora.
¿Porqué ?, porque a los tres cuartos y cinco minutos tenía en la puerta de su casa cinco furgonetas del FBI llevándolo a Guantánamo, acusado de conspiración contra el estado y terrorismo institucional. Y digo lo que quiero decir. Que no se puede felicitar a un tipo que sabes que lo que tu haces y promulgas aquí, allí serviría para aplicarte una pena que según en que estado sería nada agradable.
com a l'acudit de l'Eugenio podriem dir alló de: el papa està boig, el papa está boig.
ResponEliminaLee esto, te aseguro, Francesc que me quedo de piedra, porque no llego a comprender como se puede justificar la acción diciendo que el estado es el inductor, y que por lo tanto, y si no hay igualdad de condiciones, no hay democracia.
ResponEliminaestoy confundido.
Se refiere a Iglesias, al derecho de llevar armas y a EEUU.
http://granuribe50.blogspot.com.es/2016/11/iglesias-y-la-asociacion-nacional-del.html
ja ho he vist, déu n'hi do.
EliminaTitu ¡¡¡acollonant, verdaderament acollonant ¡
Eliminael que em preguntaba en el meu comentari es si el video es nou o antic.
EliminaNo ho sé. Per l'aspecte d'Iglesias no crec que sigui molt vell.
EliminaA més, parla d'aspectes actuals de la política americana, encara que no puc datar-ho amb claredat.
Al fons hi ha imatges d'Obama.
ResponEliminaUna resposta del Gran Uribe per tu:
ResponEliminagranuribe5011 de noviembre de 2016, 10:58
No tan antiguo. Es de un programa de televisión local llamado La Tuerka (creado en 2010 por un grupo de personas vinculadas a la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología de la Universidad Complutense de Madrid y cuyo presentador hasta 2013 fue "nuestro ruiseñor", como lo llama Tot Barcelona). Este de hoy, en concreto, es de noviembre de 2012.
pitjor m'ho poses Miquel.
ResponElimina