Un fantasma recorre Europa: el fantasma del feixisme. Totes les forces de la vella Europa s'han unit en santa croada per assetjar a aquest fantasma. Totes?
Trump, ha destapatat la caiza dels trons i els feixistes europeus ja oloren la sang.

"Trump no és la malaltia, és el símptoma. La malaltia és el rebuig a les elits, el malestar social i la desafecció democràtica". Aquesta és només una frase de l'anàlisi d'Iñaki Gabilondo a la Cadena SER que està corrent com la pólvora a les xarxes socials.

En un vídeo de poc més de cinc minuts el periodista reflexiona sobre la "rebel·lió de les masses" que han optat pel candidat republicà i el seu discurs antiestablishment i marcadament nacionalista - "Nosaltres el primer"-.

Gabilondo adverteix de l'"efecte contagi a Europa": "Aquest any hi ha eleccions presidencials a França i Marine Le Pen està fregant-se les mans". Precisament, el periodista cita la candidata francesa per exemplificar com "personatges menyspreables" estan "encarnat" aquest "malestar popular". "Diuen mirar cap endavant, però ens tornen a les cavernes del masclisme, el matonisme i el racisme".