POPULISTES TOTS


Després de la victoria de Donald Trump a les úiltimes eleccions als EUA, milers de nord-americans han sortit al carrer per protestar contra el seu triomf. No deuen creure massa en la democràcia, perquè si hi creiessin, acceptarien la seva victoria, encara que ell va afirmar que només acceptaria el resultat electoral si guanyava, i encara que molta gent es va escandalitzar, i amb raó. ¿Per què hi ha ara gent normal que no accepta el veredicte de les urnes?. Ja sé que fot que no guanyi el teu candidat i en el cas nostre que el Pp continuarà quatre anys més al Govern, però ho farà perquè 8 milions de persones els varen votat, i vuit milions és molta gent, i no se'ls ha de descalificar nomès perquè no hagin votat el que nosaltres.

Per descomptat que els nostres polítics s'han dedicat els uns als altres a titllar-se de populistes, i amb l'i tu, més de la corrupció pel mig. Si Trump és populista per prometre coses que no complirà, crec que el PSOE i C's van prometre no recolzar Rajoy, i diria que el PP va incomplir les promeses electorals sobre impostos entre altres i, si algun dia Podem arriba a manar no ens haurien de sorprendre incompliments semblants. Ja deia Tierno Galvan que les promeses electorals estàven fetes per la campanya no per a ser cumplides.

Fins i tot Artur Mas ha aprofitat amb el seu video casolà per dir que si el que ha passat als EUA ha sigut possible, per què no ha de ser possible a Catalunya separar-se d'Espanya. Aqui tot s'hi val i a populisme no ens guanya ningú. ¿Això de Mas no és també populisme? ¿La manifestació organitzada d'ahir a Montjuic no és populisme?,¿Provocar una alcaldesa la seva detenció per no acudir a declarar a la Justicia, no és tambè populisme? Tot el procés és ple de populisme, i el més curiós és que per a ells, els populistes són els altres, quan de fet els populistes ho són tots. Lerroux té cada vegada més imitadors. 
A tall d'inventari tothom s'esverat perqué Trump ha dit que expulsarà dos o tres milions d'immigrants irregulars, i resulta que ens diuen els mitjans que Obama n'ha expulsat a tres de milions d'immigrants durant el seu mandat.
 • El populisme és el recurs fàcil i recurrent dels qui no tenen arguments sòlids per defensar les seves postures polítiques.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Iba a decirte lo de Obama o que cuando Hillary estuvo en el poder es cuando se construyo el actual muro con Mejico.

  Lo de la manifestación de ayer, es curioso... que los que tienen que legislar y hacer cumplir las leyes (véase sanciones o similares) defiendan que las leyes hay que cumplirlas solo a veces y no digo que este bien o mal, solo digo que yo puedo defender el mismo argumento si viviese en Barcelona contra el Impuesto de Sucesiones (injusto totalmente) o el I. de Contribución (una carga contra el derecho fundamental a la vivienda), por ejemplo.

  Atento a la palabra de moda nueva: "Simetria", la oiras decir muchas veces...

  Un saludo

  ResponElimina
 2. Eso, el muro hace tiempo que está hecho, y los túneles que hay debajo por donde pasan la gente también. SIMETRÍA y también ASIMÉTRICO.

  SALUDOS

  ResponElimina
 3. Entra en este portal, FRANCESC.
  Es de un Escritor Recóndito que se dedica a la técnica.
  Simplemente no para aprobar o rechazar su idea, sino para contabilizar manifestantes y los métodos que se utilizan.
  Salut

  http://luissoravilla.blogspot.com.es/2016/11/de-nuevo-contando-manifestantes.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada