VIAJE CON NOSOTROS


El cost econòmic d'oportunitat dels 315 dies d'interinitat que ha patit Espanya i l'extensió del Govern en funcions és pràcticament impossible de calcular, tot i que els experts econòmics, ministre Guindos inclòs, asseguren que "sorprenentment" no s'ha vist un greu perjudici per a l'economia com a conseqüència d'aquest bloqueig polític. Per contra, sí que es poden donar xifres d'alguns altres costos d'un període profundament improductiu des del punt de vista legislatiu, en el qual només s'han aprovat dos reials decrets: el que prorroga el Programa d'Activació per a l'ocupació, i el que introdueix mesures tributàries per a la reducció del dèficit públic, però ni una sola llei per impossibilitat legal d'un govern en funcions. És el cas dels desplaçaments dels seus senyories els diputats, que durant els 10 mesos que ha durat aquesta situació han gastat més de 2,6 milions d'euros, ja sigui per la seva activitat "parlamentària" o "política", segons diferencien en el Congrés dels Diputats.

L'actual XII legislatura va començar el passat 19 juliol 2016 quan, després de la celebració de les eleccions generals del 26 de juny, es van constituir les Corts Generals. El va precedir la XI legislatura, que va començar el 13 de gener de 2016 i va acabar el 3 de maig de 2016, amb la dissolució de les mateixes després de fracassar la investidura de Pere Sánchez. La factura total en aquest interval és de 2.621.741 euros des de l'1 gener 2016 fins al 30 de setembre de 2016, per la qual cosa les dades no compten amb els últims desplaçaments dels seus senyories al mes d'octubre, crucial per al desbloqueig de la situació política i que ha acollit nou sessions plenàries. En tot cas, la xifra publicada pel portal de transparència de la Cambra Baixa constitueix la pràctica totalitat d'una perllongada etapa d'interinitat que deixa un cost en desplaçament per parlamentari pròxim als 7.500 euros i uns 750 al mes.
Com cantaría Gurruchaga, viaje con nosotros, o millor dit: viajen por nosotros, que ya se lo pagamos nosotros....

nosotros
Comparteix:  

Comentaris

 1. Pues vete preparando, porque ya has escuchado lo que dijo don Sanchez, alias el estafao, que a partir del lunes coge su coche y se empieza a recorrer todos los pueblos de España.
  Así que ya sabes, pasta pa la gasolina...y no pares...sigue...sigue ¡¡¡

  ResponElimina
 2. ja no es diputat, vol dir en teoría que ho paga de la seva butxaca,.... de moment

  ResponElimina
 3. Que ningú passi pena, només vindrà a Catalunya. És on hi ha els ous (de gallina) No cal que baixi enlloc més.

  ResponElimina
 4. pot anar a les Balears tambè, pero amb vaixell o avió....

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada