Segons expliquen a Europa Press, el Govern Espanyol limitarà aquest divendres a 1.000 euros els pagaments que es facin en efectiu en comptes dels 2.500 euros actuals, per intentar així acabar amb l'economia submergida i el diner negre, alhora que obligarà a les grans empreses a enviar les factures de l'IVA en temps real per a limitar les possibilitats de frau en aquest impost.
Així constarà en el reial decret de mesures tributàries que aprovarà l'Executiu aquest divendres, amb el qual pretén ingressar uns 1.000 milions d'euros més i que entrarà en vigor l'1 de gener de l'any que ve. Juntament amb la limitació del pagament en efectiu a 1.000 euros, les grans companyies iniciaran el pla de control electrònic d'IVA en temps real, que serà obligatori per a un col·lectiu de més de 62.000 contribuents.
La intenció del Govern és implantar l'any que el conegut com Subministrament immediat d'Informació (SII), que consisteix en la tramesa electrònica en temps real de totes les operacions que han de figurar als llibres de registres de l'IVA de les empreses. El sistema va ser ideat per l'anterior Govern, amb la intenció que entrés en vigor l'any que ve, però posteriorment es va retardar la seva posada en marxa per la interinitat de l'executiu i ara torna a reprendre amb les mateixes dates previstes inicialment.
Amb l'entrada en vigor del pla, les empreses han de remetre electrònicament en un termini màxim de quatre dies tots els detalls de les seves operacions (factures i tiquets expedits i rebuts) que han d'anotar en els seus llibres de registre de l'IVA (no la factura pròpiament dita ), amb l'import total de l'operació, tipus de factura, identificació fiscal, objecte i destinatari.
D'aquesta manera l'Agència Tributària, mitjançant l'anàlisi i encreuament de tota aquesta informació, reduirà notablement el frau fiscal, una de les xacres del sistema tributari espanyol, i l'economia submergida, especialment en l'IVA, on són habituals gran quantitat de factures falses .
A més de la limitació del pagament en efectiu i del nou sistema d'enviament automàtic de factures d'IVA per a les grans empreses, el Govern també ha inclòs en el paquet de mesures antifrau una major limitació dels ajornaments de pagament en l'IVA i l'Impost sobre Societats perquè considera que, en un moment de baixíssims tipus d'interès, les empreses no han de finançar-se a costa de l'erari públic".
A l'Agència tributària se li ha anat l'olla, dic jo des de la meva profunda ignorància, ¿per que no pot pagar un el que sigui de més de 1.000 euros, si és amb diners legals?, imaginem que no té targetes de crèdit ni li agrada fer transferències, no té tarjeta de crèdit, o només una per treure diners del caixer, i no vol ni sentir parlar de pagar amb el mòvil. Francament no entenc que l'Estat li pugui prohibir pagar més de 1.000 euros en efectiu, si els diners són legals, és que no l'hi ho poden prohibir.

Això succeeix quan es posa a la guineu a cuidar les gallines, volen controlar la xavalla mentre se'ls escapen els bitllets de 500 per totes Barcenas, perdó, per totes bandes. ¡Al lloro Montoro, que no et engalipin!. I dic o escric que no engalipin al Sr. Montoro per què, al país de feta la llei feta la trampa, l'efectivitat d'aquesta mesura és més que discutible, ja que els que vulguin "defraudar" o simplement pagar en efectiu, poden fragmentar els pagaments per evitar la supervisió de l'agencia Tributaria. O sigui que el Govern posarà en marxa divendres una mesura fiscal inútil i inoperant, com ells mateixos. Al cap i a la fi els autèntics defraudadors ja han estat amnistiats pel Sr. Montoro Barnes, com el de Pipas Facundo, lo sabe todo el mundo.