La prohibició de fer fotografies ja no és només cosa d'exposicions o de museus. Des d'aquest dimecres el poble suís de Bergün, veta els turistes fotografiar els pintorescs paisatges en els quals es troba enclavada tota la comuna, diu un comunicat de l'oficina local de turisme.
Per què no es permet fer fotos de la localitat? Segons el document, les imatges atractives de la comuna, que es comparteixen a les xarxes socials, poden fer que les persones que no poden visitar el poble se sentin "infeliços". "Està científicament demostrat que a les xarxes socials les fotos boniques de vacances fan sentir infeliços a molts perquè no poden ser-hi", assenyala el comunicat.
"La comuna de Bergün és bella. No volem fer que la gent fora de la comunitat se senti infeliç per compartir fotos del nostre paisatge pintoresc en mitjans socials, i us convidem cordialment a visitar Bergün perquè el experimenti vostè mateix", va dir el president de la comuna, Peter Nicolay.

Aquelles persones menys preocupades per la felicitat de la humanitat que continuïn prenent fotografies del paisatge d'aquest poble hauran de pagar una multa de 5 francs suïssos (5 dòlars), segons les autoritats. "El president Peter Nicolay demana a tots els habitants i visitants de Bergün que respectin la prohibició cordial de fer fotografies i que gaudeixin del paisatge únic de Bergün amb els seus propis ulls", conclou el document.

L'excusa és peregrina, i no s'aguanta per enlloc, de fet, el que et venen és ganes d'anar corrents al poblet a fer fotos com un poseït, i possiblement aquesta sigui la finalitat de la presumpta prohibició, una campanya publicitària per fomentar el turisme al poble, un turisme que si hi va, segurament els farà nosa com els hi passa als de Barcelona i altres llocs. El que no sé és si hi anirà molta gent, no hi ha platja i si molta neu.