Comentava Júlia que no s'habia d'haver dut a terme la manifestació de dissabte, hi estic totalment d'acord, ni aquesta ni cap. Primer que els que critiquen que la manifestació de Barcelona va estar "polititzada" invoquen a les víctimes per al seu benefici electoral. Els que ens arroguem interpretar l'opinió pública abans d'arengar a la ciutadania hauríem de deixar-la parlar. Quan això passa, demostra que sap fer-ho sense por i amb memòria. I millor que nosaltres, com va succeir dissabte, però insisteixo en que la manifestació no s'havia d'haver celebrat, ja va homenatjar la gent a les víctimes tota la setmana després de l'atemptat.

La foto que acompanya aquest escrit mostra la capçalera de la manifestació després de les bombes del 11M, celebrada el 12 de març de 2004 a Madrid . La va convocar el Govern de J.M. Aznar, sense comptar amb cap representant de la seguretat de l'Estat, hores després de l'atemptat gihadista més letal comès a Europa. Es tracta d'un dels exercicis més extrems i irresponsables de manipulació de la mort aliena. Va reunir a més de dos milions de manifestant convertits en objectiu potencial d'una altra massacre. Els terroristes encara estaven solts.
Que fàcil hagués resultat introduir-se entre els manifestants amb cinturons bomba! O accionar explosius al llarg del recorregut.  - Els terroristes es "van immolar" el 3 d'abril en un pis de Leganés -. Aquella ignomínia va ser secundada per tots els mitjans de comunicació i forces parlamentàries (excepte la de Arnaldo Otegi).Varen invocar (com no?) Unitat. Però usaven gairebé 200 morts i prop de 2.000 ferits per cavar una trinxera electoral. Carn de bombes terroristes convertida en carn de canó "antiterrorista". A primera línia, del front i dels titulars.
"Amb les víctimes, amb la Constitució i per la derrota del terrorisme". Així resava la pancarta de la capçalera, decidida unilateralment pel Govern. El que importava era l'implícit. Amb les víctimes (d'ETA), amb Constitució (que calia defensar davant del Tripartit Català) i per la derrota del terrorisme (etarra). Després va passar el que passar amb les dues línies d'investigació, però la imprudència de convocar aquella manifestació quedarà per al record i la manipulació obscena dels morts per part del Pp, també.